KP BRNO BYLO ŠŤASTNĚJŠÍ

KP BRNO BYLO ŠŤASTNĚJŠÍ

Utkání v Nymburce mezi domácím DSK a KP vyhrál šťastnější tým z Brna. Byť byl po většinu zápasu ve vedení, poslední střela patřila nám, a kdyby Chloe proměnila trojku, odešli bychom jako vítězové. Konečný výsledek DSK:KP 75:77.

Stává se snad tradicí, že KP Brno v Nymburce neprohrává? V minulé sezoně hrálo KP v Nymburce pět utkání (z toho dvě ve Final4 Českého poháru se Žabinami a Hradcem) a všechny vyhrálo. A to samé se jim povedlo i letos.
 

Utkání jsme začali strašidelně. Neuplynulo ani 80 sekund a prohrávali jsme 0:7. Na vině byla nedůslednost pod oběma koši. Velice rychlý time out a střídání tří hráček okysličilo naši hru a najednou se Brno nestačilo divit, jaký tým přišel na hřiště. Výborná obrana nepustila hosty do snadného zakončení, jednou jsme ubránili o 24 sekund na postupný útok. Výsledkem bylo vyrovnání na 7:7. Naši sedmibodovou šňůru začala trojkou Chloe Wells a skočila dvojkou stejná hráčka. Rozhodčí dostali nový vzduch do píšťalky a tak se snažili foukat, co to jen šlo. Při tomto kontaktním sportu viděli celkem 16 faulů, proto se v závěru čtvrtiny často střílelo z čáry trestných hodů. Pro Romanu Stehlíkovou, která si v 9.minutě udělala už třetí faul, začalo těžké období. Do konce první čtvrtiny se nám povedlo vyrovnat, když od vyhazování na obranné polovině do doby vystřelení Johanny Prytz neuplynuly ani 2 sekundy, které zbývaly do konce období. Koš znamenal plichtu 20:20. Žádné nové prvky nepřišly ani ve druhé čtvrtině. Hosté stále hráli agresivně, neustále zaměstnávali naši obranu tvrdými nájezdy a stále se drželi v mírném vedení do sedmi bodů. Díky dvěma trojkám Hoškové a Huňkové jsme na konci poločasu ztráceli jen tři body.

 

Ve třetí čtvrtině se prosazovala na straně Brna především Stephi Madden, která se tlačila do koše hlava nehlava. Však to poznala i Roman Stehlíková a chvíli si poležela na palubovce. Ovšem faul byl přiznán naší hráčce. Když potom Kopecká upravila, i přes nedovolený zákrok Krejzové, na 47:58, začínala se nad námi stahovat černá mračna. Svěží vítr vnesla do hry Wells a Chomenčuk a během chvíle stáhly šest bodů. Po bloku Saši a dvou bodech Prytz jsme byli zase zpátky v zápase. Tříbodovou ztrátu jsme si přenesli i do poslední čtvrtiny. První koš poslední čtvrtiny, kdy Simona Sklenářová nádherně podala míč Saše Chomenčuk pod košem, která měla volnou cestu do koše, naše hráčky i obecenstvo povzbudily. Když pak Tereza Krakovičová nás poslala do vedení, vypadalo to, že jsme hroty hostů otupili. Škoda, že jsme výborný zisk Simony neproměnili ve dva body a to ani z opakované střely. Trest přišel od Kopecké. Tři a půl minuty před koncem utkání bylo vyrovnáno po dvou šestkách Terezy. Pak přišel možná rozhodující okamžik zápasu. Chybná komunikace poslala Míšu Starou do volné pozice na perimetru … a ta se nemýlila 74:77. Do konce zbývaly ještě více než 3 minuty. Oba dva týmy se snažily urvat další body, ale dlouho se nedařilo. Pak jednou uspěla Saša z trestných hodů, ale nic víc. Poslední útok KP se nám podařilo ubránit a poslat dlouhý pas až na útočnou polovinu. Škoda, že příjemce přihrávky Romana Stehlíková neměla moc šancí dlouhý pas dobře zužitkovat. Byl příliš do strany od koše. Z vlastní poloviny přiběhla na perimetr Chloe Wells, ale přes urputně bránící Brno neměla její trojka velkou naději na úspěch. Pokud by však našla cíl, mohla se stát hrdinkou.

 

Brno hrálo v zápase agresivněji jak v útoku, tak v obraně. Více šlo za míčem. Dokázalo na obranném doskoku i lépe odstavovat naše doskakující hráčky. V průběhu zápasu jsme občas řešili špatně clony, které nás pak na konci připravily bod do tabulky.  

 

Body: Stehlíková a Wells 17, Chomenčuk 11, Hošková 8, Prytz 7, Huňková 6, Mircová 5, Krakovičová 4 - Stará 23, Madden 16, Kopecká 14, Saurazaité 9, Sládková a Šujanová 5, Gill 3, Mainclová 2, střelba za 2 body: 43/17:48/24, trojky: 16/6:17/4, TH: 29/23:21/17, fauly: 24:23, doskoky: 40:37, ztráty: 15:14, čtvrtiny: 20:20, 18:21, 24:24, 13:12

 
 
vloženo: 08.10.2018 07:17 / přečteno: 25599x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.