KáPéčku  MÁME CO VRACET

KáPéčku MÁME CO VRACET

Jestli existuje tým, kterému máme co vracet, pak je to KP Brno, se kterým změříme svoje síly v dalším kole Ženské basketbalové ligy na domácí palubovce.

Netradičně v neděli od 15:00 hodin bude mít rozskok zápas druhého kola ŽBL. Tým z Brna nás v minulé sezoně v semifinále připravil o postup do finále a rok před tím nás zase KP Brno připravilo o bronzové medaile. V obou případech to byly velice vyrovnané zápasy, ve kterých se rozhodovalo v maličkostech. V obou sériích mělo Brno ve své sestavě rozdílovou hráčku. V předminulé sezoně to byla Tereza Pecková, tu máme letos v našem týmu a kvůli maskování se jmenuje Krakovičová. V minulé sezoně nás zase nejvíce trápila bývalá hráčka Soňa Ursu, která v této sezoně hraje v Koreji.  

 

V osmnácti vzájemných zápasech jsme devětkrát vyhráli my. I poměr celkového skóre je vyrovnaný 1254:1271 a to znamená, že průměrně zápasy skončily rozdílem menším než jeden bod! Dalším paradoxem je, že skóre vzájemných zápasů na venkovní palubovce je pro nás příznivější než na domácí palubovce. Výhodu domácí palubovky poprvé ztratily týmy v sezoně 2014/15. Ale opravdu paradoxní to bylo v minulé sezoně, kdy teprve šestý zápas ze vzájemných vyhrál domácí tým. Bohužel pro nás to byl ten v Brně, který znamenal prohru 1:3 na zápasy a poslal KP do finále postříbřit sezonu.  

 

Pravděpodobně nejsilnější tým z jihomoravské metropole, který na první pohled svou soupisku oproti minulým sezonách ještě vyšperkoval, zakomponoval do své sestavy několik cizinek. Jejich příchod byl v u některých plánovaný, u jiných se urodil až jako následek zranění některé z hráček. Migrace byla v KP Brno poměrně výrazná. Svůj poslední rok v profesionální kariéře odehrály vloni v Brně Ilona Burgrová, Milena Prokešová a Monika Satoranská. Ani Monika Verlíková, podle svých slov na konci minulé sezony, nepočítá s nejvyšší soutěží v žádném týmu. Do Teamstore odešla Jandová, do Žabin Lančová.

 

Hráčských přírůstků je více. Do KP se vrací po roce ve Slavii Stephanie Madden. Přišla také zkušená Michaela Stará nebo novopečená maminka Andrea Sládková (v minulosti hráčka DSK Karlín, jenž hrál své zápasy v Nymburce). Do Brna, i když ne do Žabin, se vrací Aneta Mainclová, která v minulé sezoně především vlivem zranění mnoho neodehrála. Ze slovenského Slovanu přišly na zkušenou mladé Olšová a Tarkovičová. Zpoza vzdálenějšího zahraničí přišla Litevka Saurazaité, která musela vyplnit post po Gabriele Andělové, kterou vyřadily kolenní vazy na dlouhou dobu ze hry. Nejdál to má do Brna Jasmine Gill, pochází ze Spojených států.  „Vzhledem k zranění některých hráček základního kádru jsme byli nuceni tým adekvátně doplnit. Nechceme přijít o dlouhodobě vybojované pozice a přejeme si důstojně reprezentovat brněnský i český basketbal v evropských pohárech,“ řekl ČTK manažer klubu Richard Foltýn.

 

Co k zápasu řekl náš trenér Dan Kurucz?

Loňský stříbrný medailista nás vyřadil ve velmi dramatické semifinálové sérii 3:1 na zápasy. I letos bude favoritem, protože brněnští opět výrazně posílili, a to na všech postech. Mají dvě Američanky a další výrazné zahraniční posily z Evropy, získali např. internacionálku Míšu Starou atd. Je vidět, že KP Brno má dobrý rozpočet, a proto také vysoké cíle jak v lize tak v Eurocupu. A to je správné, menší cíle než obhajoby v rámci ČR ani mít nemůže. V samotném zápase očekávám pikantní souboje ve vnitřním prostoru, zkrátka bitvu pod oběma koši. Také na rozehrávce lze předvídat skvělé souboje jak zahraniční (Wells – Saurazaité ) tak i tuzemské (Mircová - Beránková). Zajímavé bude sledovat střelecká představení dvojice Huňková vers. Stará  a dalších. Přestože pokládám Brno za favorita, věřím, že se nám podaří využít domácího prostředí  a vstoupit do prvního zápasu ligy na domácím hřišti vítězně. 

 

Jaké očekávání má jedna z klíčových hráček KP před dvěma roky Tereza Krakovičová?

„Proti KP Brno očekávám trochu nervózní zápas z obou stran. My i Brno jsme měli jednodušší soupeře v prvním kole, takže se hrozně těžko odhaduje, koho zastihl začátek sezonu v lepší formě. Já doufám, že využijeme domácí prostředí a vyhrajeme. Určitě to ale bude těžký zápas a budou rozhodovat detaily. Královopolský tým se celkem obměnil, teď ho ještě doplnily cizinky, které tolik neznáme. Každopádně se určitě budou chtít prezentovat rychlou a agresivní hrou jako minulou sezonu. To nás nesmí zaskočit a musíme začít soustředěně už od první minuty.“

 
 
 
 
 
vloženo: 05.10.2018 21:39 / přečteno: 26500x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.