VE STŘEDU STARTUJEME V BRNĚ LIGU

VE STŘEDU STARTUJEME V BRNĚ LIGU

Ve středu změříme své síly s jedním ze tří brněnských týmů a v porovnání s KP a Žabinami s tím, který by z těchto tří klubů mohl skončit v tabulce nejníže. Leč nedělejme závěry před zápasem prvního kola, který bývá především pro favority často náročný.

Soupeřem při našem vstupu do ŽBL je Teamstore Brno. Že ten tým neznáte? Je to totiž nový název pro družstvo Technik Brno, kteerý je v lize třetí sezonu. Klub kromě změny titulárního partnera učinil i nějaké změny v sestavě. Odešly Miszkiel a Zrůstová, opačným směrem zamířily Karolína Jandová (*1991, 181 cm) z KP Brno, Karolína Sczotková (*1999, 168 cm) a Barbora Peštálová (*1998, 176 cm) z BK Žabiny, po zranění ohlásily návrat Andrea Filípková (*1987, 182 cm) a Veronika Havlíková (*1994, 176 cm).


Jaké jsou zkušenosti nových hráček s Ženskou basketbalovou ligou? Jandová odehrála v ŽBL dvě sezony s průměrem kolem deseti minut na zápas. V minulé sezoně paradoxně nejvíce minut strávila na palubovce proti USK Praha a Techniku Brno – vždy přes dvacet minut. Do střelecké listiny v ŽBL se zapsala 163 body. Sczotková zaznamenala v minulé, pro ni premiérové, sezoně v ŽBL ve čtyřech zápasech 8 bodů za 35 minut. Podobně na tom se zkušenostmi je i Peštálová – 3 zápasy, 23 minut,. 9 bodů. Filípková nehrála na ligových palubovkách od 17. prosince 2016 a Havlíková má za sebou tři sezony v ŽBL, ale v minulé má na kontě jen 7 minut v jednom zápase.


Přípravných zápasů odehrál náš soupeř celkem šest, z toho tři na turnaji v Ostravě, kde třikrát vyhrál, následně v Brně odehrál jedno vítězné utkání s juniorkami KP Brno a nakonec odehrál zápasy s týmem Ostravy a KP Brno, které ženy Teamstore prohrály.


První zápas ligy bývá často vyrovnaný a favorit v něm zpravidla nemá na růžích ustláno. „Ohledně startu ligy souhlasím, že to bude v době, kdy se ještě týmy sehrávají, těžké pro oba soupeře. Neočekávám překvapení z naší strany, protože Nymburk má letos hodně silnou soupisku. Ovšem stát se může cokoliv a my budeme chtít samozřejmě Nymburk co nejvíce potrápit,“ řekla před zápasem Aneta Půlpánová z týmu Teamstore Brno a dodala: „Myslím, že Nymburk oproti loňsku posílil a to zejména o výborné české hračky. Netroufnu si ale tvrdit, která nám bude dělat ty největší problémy.“


„První zápas bývá často velkou neznámou plnou otázek – S čím soupeř překvapí? S kým bude hrát?. Když se podíváme na soupisku Teamstore, příliš se nezměnila. To znamená, že budou soupeři chybět centimetry pod košem a menší hráčky budou více střílet. Konečně právě díky svému výškovému handicapu jim nic jiného nezbývá. Troufám si říct, že naše družstvo je na všech pozicích o trochu lepší než soupeř a i přes vší respekt k soupeři, nebojím se o výsledek. Chceme-li být na konci sezony s medailí, nemůžeme se zříkat role favorita a bát se týmu, který v minulé sezoně skončil poslední. V prvním zápase chceme ukázat, co jsem natrénovali a při využití výškové převahy a rychlosti dovést utkání do výrazného vítězství,“ řekl asistent trenéra Jiří Havran.


Podívejme se ještě krátce do historie našich vzájemných zápasů. Odehráli jsme jich pět, z toho jeden v Českém poháru. Právě ten skončil bodovým rozdílem 18 bodů, všechny ostatní jsme ovládli výrazně vyšší rozdílem, nikdy nižším než 38 bodů. O výrazné převaze svědčí i poměr celkového skóre 478:268.


Utkání proti Teamstore Brno začíná na Morendě až v 19:00 hodin a sledovat ho můžete prostřednictvím přenosu TVCOM. Pro nás prestižní zápas proti KP Brno uvidí diváci v Nymburce v neděli 7. října od 15:00 hodin.  

 
vloženo: 02.10.2018 15:15 / přečteno: 25122x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.