DRUHÁ ČTVRTKA ROZHODLA

DRUHÁ ČTVRTKA ROZHODLA

Ve druhé čtvrtině, kterou jsme prohráli o 15 bodů, dostaly mat naše postupové šance do finále a to i přesto, že jsme ve třetí čtvrtině ještě o výsledek zabojovali a dokázali se přiblížit na hratelný rozdíl.

V této sezoně až do sobotního zápasu ani jednou nevyhrál ve vzájemném souboji Nymburka a KP Brno domácí tým. My jsme si teď v sobotu přáli, aby se to nezměnilo ještě jeden zápas. Bohužel balancovaní na hraně propasti rozhodly naše ztráty. I když jsme jich na konci zápasu měli stejně jako Brno 23, našich sedmnáct přišlo v prvním poločase, čímž jsme pustili domácí k vytvoření dostatečného bodového polštáře do druhé části utkání. Domácí totiž naše ztráty přetavilo na 36 bodů, my jsme 23 ztrát domácích proměnili za 20 bodů.
 

V celkových statistikách nebyly rozdíly tak velké, abychom je mohli v konečném účtování označit jako klíčové. Možná jen úspěšnost střelby z tříbodové vzdálenosti. My jsme proměnili dvě trojky, obě z rukou Saši a obě v první čtvrtině. Jednak Saša není ta hráčka, od které bychom body z perimetru očekávali, ale hlavně jsme přestali být v průběhu zápasu nebezpeční z dálky a domácí se mohli více soustředit na obranu podkošového prostoru. O větším tlaku domácích probít se do koše svědčí i počet bodů z vymezeného území 38:24.    

 

Utkání začali domácí náporem a v samém úvodu vedli 7:2. O dotažení se postarala Krystal a Saša a když Saša proměnila svou první trojku, převzali jsme vedení 9:7 my. Beránková trojkou direkt vrátila, ale Saša se ještě jedou prosadila za tři.  Dál se už hrálo vyrovnaně. Klíčová druhá desetiminutovka, přinesla dva slabé momenty našich hráček, kdy nám střelecky nedařilo. Nejprve jsme čekaly téměř čtyři minuty na první koš z pole. Získali jsme pouze dva body po šestkách Krystal, domácí zatím utekli do devítibodového rozdílu. Další chyby a další minuté koše vyústily až do osmnáctibodové ztráty, kterou korigovala posledním košem prvního poločasu Chloe Wells.

 

Do druhého poločasu jsme vstupovali s mankem 16 bodů a už se zdálo být rozhodnuto. Jenže do třetí čtvrtiny jsme vstoupili s obrovskou snahou zápas ještě zdramatizovat. Brno natáhlo suché období bez bodu dokonce na pět a půl minuty. Výborná obrana s těsným přistupováním k hráčkám komplikovala brněnskou rozehrávku, všechny střely na koš byly těžké a domácím nepřálo ani štěstí. Dokázali jsme se přiblížit na šest bodů. Vysvobození pro Brno přišlo od nejzkušenější Edity Šujanové a další dva body přidala Soňa Ursu košem s faulem. Vzepjetí domácích jsme ještě jednou dokázali zvládnout, i když Beránková dála ještě jednu trojku. Chloe, Baky a Krystal znovu srazily ztrátu šest bodů, ale Brno opět zásluhou Edity Šujanové proměnilo poslední střelu třetí čtvrtiny. To nám možná vzalo vítr z plachet.

 

Domácí hned na začátku poslední čtvrtiny odskočili do rozdílu 14 bodů a to už byla krizová situace. Zvlášť když KP natáhlo ještě po chvíli náskok na devatenáct. Ke cti našich hráček budiž napsáno, že ani za stavu, který už v podstatě dával skoro nulovou naději, se nevzdaly a bojovaly, jak jim síly stačily. Závěrečnou pětiminutovku jsme vyhráli 13:3, ale to stačilo jen ke snížení ztráty pod deset bodů.

 

Body: Šujanová 18, Burgrová 13, Beránková a Andělová 11, Kopecká 10, Ursu 5, Satoranská 3, Remenárová 2 - Vaughn 20, Chomenčuk 16, Wells 13, Huňková 4, Gallasová 3, Linskens, Šotolová, Žampová a Bakajsová po 2, střelba za 2 body: 44/23:40/23, trojky: 14/5:14/2, TH: 20/12:18/12, doskoky: 36:31, asistence: 20:15, zisky: 8:8, ztráty: 23:23, fauly: 20:23, čtvrtiny: 17:15, 26:11, 12:20, 17:18

 

No nic, rychle uzavřeme kapitolu semifinále a soustřeďme se na souboj o poslední medaili, která zbyla. Někdo říká, že je to souboj zklamaných. Možná ano, ale medaile je stále cenný kov, ať je ze zlata, stříbra nebo bronzu. Musíme teď ukázat odpočinutým Hradeckým lvicím, že my bronz prostě chceme.

První zápas je na programu už v pátek 20.4. v 19:00. Přijďte nám podpořit, bude to opravdu, opravdu potřeba.

 
vloženo: 15.04.2018 11:47 / přečteno: 26780x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.