JE NA ČASE ZMĚNIT LETOŠNÍ SITUACI

JE NA ČASE ZMĚNIT LETOŠNÍ SITUACI

Po dvou dnech usilovného tréninku bude ve středu pokračovat semifinálová série proti KP Brno. Tentokrát se vrací na nymburskou palubovku a vítězný tým bude mít k dobru mečbol na postup do finále.

Kolem deváté večer, zápas začíná v 19:00, bude jasné komu se bude do sobotního zápasu v Brně spát klidněji. „Je na čase konečně změnit letošní praxi,“ naráží trenér Kurucz na skutečnost, že domácí tým v zápasech s KP Brno ještě ani jednou nevyhrál. Je to opravdu velice paradoxní situace. Celou sezonu se týmy snaží, aby se umístily co nejvýše, začínaly sérii doma a aby si udržely větší šanci na vítězství. Dan Kurucz po posledním zápase v Brně trochu v žertu prohlásil: „Pokud bude potřeba pátý zápas, tak navrhneme, aby se hrál v hale Vodova.“
 

Zápasy jdou v poměrně rychlém sledu. Na přípravu jsou k dispozici tři maximálně pět tréninků. Za tak krátkou dobu se dá změnit jen málo, i když někdy i relativně malá změna může výrazně ovlivnit průběh utkání. V minulém stačilo, aby se Krystal přesunula na čtyřku a najednou byla naše hra jiná a Brno se s tím dlouho nedokázalo popasovat. „Mám zase nějaké nápady, nové varianty a plánuju je použít,“ vzkazuje fanouškům, že se opět mohou pokusit pohledem na hru zjišťovat, co nového trenér připravil. „Domnívám se, že tuším, s jakou novinkou přijde Brno, proto se na ni pečlivě připravujeme,“ dodal ještě Dan Kurucz.

 

Výhra v Brně vlastně vrátila sérii na začátek a teď se zase hraje na dva vítězné zápasy. „Myslím, že aktuálně jsme psychicky o trochu výše než náš soupeř. Před utkáním v Brně, po dvou výhrách v krátké době v Nymburce na tom byly lépe hráčky KP Brno,“ spekuluje kouč Kurucz.

 
Všechny zápasy, které jsme s KP hráli, byly poměrně vyrovnané, i když během utkání se náskok občas vyhoupl na nebo přes desítku. Závěr semifinálových zápasů byl vždy dramatický a vyhrál tým, který na konci udělal méně chyb a který byl klidnější. „Neočekávám zápas, který by byl diametrálně odlišný. Bude to zase těšný doběh … a možná se mýlím a jeden z týmů vyhraje o dvacet,“ přemýšlel o průběhu zápasu Dan Kurucz. Skoro by se chtělo říct, že cesty Páně jsou nevyzpytatelné, ale nebude to žádný zásah shůry, ale připravenost a ochota hráček plnit úkoly, jejich soustředění na každou sekundu utkání a možná také trocha štěstí. To jak známo přeje připraveným. 
 
vloženo: 10.04.2018 18:21 / přečteno: 25878x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.