SEMIFINÁLE JE ZASE NA ZAČÁTKU

SEMIFINÁLE JE ZASE NA ZAČÁTKU

Zápas o naději v Brně jsme zvládli nejlépe ve druhé čtvrtině, kdy jsme si vytvořili důležitý náskok a od té dobu už nepustili Brno do vedení, byť ve čtvrté čtvrtině byl náš náskok už jen jednobodový. KP Brno : DSK Basketball Nymburk 73:75.

Na úvod utkání připravil trenér Kurucz překvapení a poslal na hřiště o trochu nižší, ale rychlejší sestavu. Na pozici čtyři přesunul Krystal, která společně se Sašou tvořila dvojici podkošových hráček. Na perimetr kromě Chloe poslal Paty a Elišku. Paty s nelehkou rolí bránit vyšší Remenárovou a Eliška dostala primárně na starosti Soňu. Pravdou je, že se Remenárová na úvod zápasu dvakrát prosadila, ale Paty na druhé straně vždy její snahu košem zrušila. Ve třetí a čtvrté minutě se ke střele dvakrát uvolnila Krystal, a když přidala Chloe další koš, vedli jsme 10:6. Pak se Brno snažilo marně dorazil naše maximálně čtyřbodové vedení, koše se střídaly pravidelně na obou stranách. Osmi body se prosadila Krystal a krásným sólem přes celé hřiště se ji vyrovnala Paty. Po koši Patricie jsme vedli nejvyšším rozdílem šesti bodů 21:15. Bohužel poslední minuta se nám nepovedla. Nechali jsme Satoranskou volnou na trojce, a když přidala i Kopecká koš, bylo vyrovnáno.

 

Druhou čtvrtinu začala trojkou Šujanová, když využila na vrcholu tříbodového oblouku clonu své kolegyně zpod koše Burgrové. Nikdo však netušil, že to bude na dlouhých pět minut poslední koš domácích. Zpočátku to chvíli trvalo, než jsme dali první koš. Prosadila se Krystal z odskoku. Trenér Brna byl trochu nervózní, střídal impulsivně za každou chybičku a jakoby se ta nervozita promítla i na hřiště. Domácí nebyli schopni nic vymyslet. Po dvouminutovém úporném boji jen se zmiňovanými dvěma našimi body jsme začali získávat převahu na hřišti. Výborná kolektivní obrana nedala domácím šanci se prosadit, na druhé straně body přibývaly. Dělo se tak po dobrém obranném doskoku, kdy jsme příkladně brali hráčky soupeře na záda a nepustili je k útočným doskokům. Na útočné o sobě dala nevíce vědět Krystal, která dovedla naše rychlá přenesení hry do bodového vyjádření. Právě rychlost byl prvek, který domácím činil největší problémy. V šesté minutě jsme už vedli devítibodovým rozdílem a trenér Zdeněk si bral první oddechový čas. Po něm se sice prosadila Kopecká, ale Krystal pokračovala ve své krasojízdě a na začátku 7 minuty z čáry trestných hodů poprvé posunula rozdíl do dvouciferných výšin. Brnu nepomohl ani druhý time out, po které zkusili změnit obranu za zónu. Přeci jen 7 ztrát Brna za čtvrtinu se muselo někde projevit. V závěru druhé čtvrtiny jsme náskok dotáhli až na 16 bodů (29:45).

 

Šestnáct bodů k dobru jsme měli ještě na začátku druhého poločasu. Domácí přišli po přestávce s lepší obranou, díky které jsme se nemohli posadit. Začali jsme trochu zmatkovat, a domácí především zásluhou Andělové, která do poloviny třetí čtvrtiny zaznamenala 10 bodů, stáhli z našeho náskoku 12 bodů. Už to s námi nevypadalo dobře. Domácí byli na koni a jejich aktivita pochopitelně nenechala pasivní ani diváky v hledišti, kteří už po druhé čtvrtině ztráceli naději. Hlavu nám zvedl povedený úsek ve střední části třetí čtvrtiny, kdy jsme si zapsali sedm bodů v řadě a opět jsme pozvedli náskok nad deset bodů (49:60). Andělová s Chloe si vyměnily dva pozdravy ve formě dvoubodových košů a pak dalo Brno 5 košů v řadě. Všechny však měly hodnotu jednoho bodu, a tak se náskoku mnoho neubralo. Na konci třetí čtvrtiny musel trenér Kurucz stáhnout obě naše nejvyšší pivotky, protože Saša a Kiki už měly na svém kontě 4 fauly.

 

S nízkou sestavou a s vedení 64:56 jsme vstoupili do posledního dějství. O poradě mezi čtvrtinami nabádal trenér Zdeněk své hráčky, aby nebraly těžké střely a chodily do nájezdů. „Jsme zpátky,“ opakoval několikrát kouč domácích. Čtvrtinu jsme začali trojkou Ály. Byla to první a nakonec i jediná úspěšná střela z perimetru za celý zápas. Domácí se ale začali nebezpečně dotahovat. Ožila Soňa Ursu, která zaznamenala 6 bodů a další čtyři přidala i Šujanová. Protože jsme se do střelby těchto dvou hráček nedokázali vmáčknout, Krystal dokonce nedala ani jednu šestku, KP se dotáhlo na rozdíl jediného bodu. Trenér Kurucz poslal na hřiště zpátky obě čtyřfaulové pivotky a netrvalo dlouho a Sašu poslal poměrně přísný faul na lavičku. Drama pokračovalo. Možnost KP jít do vedení zastavily kroky Andělové, a tak díl osobní odvahy prokázala Baky, když na začátku páté minuty zvedla míč k úspěšné střele. Na druhé straně vzala odpovědnost na sebe Soňa, ale její individuální snahu jsme ubránili. Na Baky navázala Krystal a konečně jsme protrhli i střeleckou smůlu, která nás od úvodní Aleniny trojky provázela. Dlouhé naše útoky při pěti nebo tříbodovém vedení střádaly drahocenné sekundy.

 

Čtyřicet sekund před koncem skórovala z podběhu Kopecká (70:73), když po dobré cloně došlo k jejímu přebrání. My jsme nedokázali přenést míč přes půlku za osm sekund. Od prvního dotyku hráčky totiž uplynulo 8,42 sekundy, než se Chloe dostala na půlící čáru. Míč dostalo Brno, ale Soňa uspěchanou trojkou na přední obroučku nevyrovnala. Naopak náš rychlý protiútok zastavil faul Kopecké na Krystal. Do konce utkání zbývalo 15,9 sekundy. Krystal neselhala, dala obě! Brno už nemělo oddechový čas, a proto nemohlo posunout míč na útočnou polovinu. Vedli jsme o pět bodů. Andělová sice dala těžkou trojku, ale do konce zbývalo už jen 0,9 sekundy. Oddechový čas posunul místo vyhazování do dvou třetin na území Brna a bylo rozhodnuto. Trenér nakreslil několik variant vyhození. Chloe míč udržela a tím celý tým udržel vedení ke konečnému vítězství.

 

V kolektivním výkonu by nebylo správné upřednostňovat výkon některé z hráček, ale ranking 49 hráčky Krystal Vaughn si to prostě zaslouží. Tímto číslem si Krys vytvořila osobní rekord v české lize, posunula se na druhé místo letošních tabulek za 50-bodovou  Zahui. Svou užitečnost ještě vyšperkovala tripple-double za 33 bodů, 12 doskoků a 12 získaných faulů.   

 

Teď se série vrací za stavu 1:1 do Nymburka. Další zápas je na programu ve středu od 19:00 a jeden z týmů v něm získá mečbol.  

 
vloženo: 08.04.2018 08:50 / přečteno: 26475x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.