DO BRNA PRO VYROVNÁNÍ SÉRIE

DO BRNA PRO VYROVNÁNÍ SÉRIE

V Brně nás čeká nelehký zápas, protože aktuálně mohou být domácí hráčky více „v pohodě“ s polštářem vítězství z Nymburka. Nicméně není třeba podléhat panice, ale soustředit se na další utkání v sobotu v Brně.

Na poslední zápas musíme zapomenout. Nepovedl se nám jeho úplný závěr, ale na druhou stranu to nebyl žádný propadák, který by ukazoval, že se utkaly dva týmy s odlišnou výkonností. Naopak vyrovnaný průběh ukázal, že o úspěchu bude rozhodovat především momentální forma a hlavně míra soustředění. Pokud toto splníme, bude se hrát opět zápas, který bude diváky bavit a ve kterém zúročíme naše možnosti, které jsou o trochu vyšší, než jsme v Nymburce ukázali.
 

Povedený vstup do série určitě pozvedne sebevědomí domácích hráček, to je bez diskuzí, ale v našem případě musí zase aktivovat hráčky k ještě přesnějšímu plnění všech úkolů na hřišti, ať v útoku nebo obraně. „Ve druhém zápase se pokusíme v Brně zvítězit. Bude to opravdu hodně těžké, ale pokud chceme myslet na finále, druhou porážku bychom si dovolit neměli,“ ví trenér Kurucz. 

 

V Brně pochopitelně vzrost zájem o basketbal a s očekáváním dalšího vítězství probudí i méně aktivní fanoušky KP, aby se přišli do Městské haly ve Vodově juknout, jak že to ty jejich holky budou hrát. Klub vyhlásil útok na rekord návštěvnosti, který je aktuálně něco kolem 1200 diváků. Nás těší, že i hrstka našich nejvěrnějších vyrazí s námi autobusem vyjádřit podporu našim hráčkám. Možná nezvládnou překřičet tisícihlavý dav, ale my víme, že jsou s námi a že jim není lhostejný náš osud.

 

„V prvním zápase byl celek KP Brno lepším týmem v doskakování, což mě speciálně mrzí,“ nedokázal stále ještě zcela zpracovat náš trenér Daniel Kurucz a přidal jednu skutečnost: „Také jsou agresivnější v osobních soubojích. Příkladem budiž Eva Kopecká, která dokázala urvat míč a přihrát na koš přes naše ztrojení!“

 

V Nymburce i podruhé přispěla velkou měrou k výhře Brna Soňa Ursu. Nejen svými body, ale hlavně doskokem. Ne, že by to byla vlastnost, kterou bychom od ní z Nymburka neznali, ale spíše jak snadno se k odraženým míčům dostala. To musím být jeden z úkolů naší obrany - odříznout Soňu od doskoku.

 

„Pokud chceme vyhrát, musíme být pod košem a v bojovnosti lepší, stejně jako v proměňování trestných hodů,“ vytýčil úkoly druhého zápasu trenér Kurucz. V prvním semifinále jsme totiž zahodili devět šestek, zatímco soupeř jenom tři.

 

Trenér Kurucz nabádá ještě k větší kolektivnosti: „Také bychom se měli držet taktického plánu a nikoliv hrát jeden proti pěti, což jsme v samotném závěru prvního zápasu několikrát udělali.“ Velice důležitá bude důvěra nejen sami v sebe, ale také stoprocentní plnění pokynů trenéra. „Do druhého zápasu jsme přichystali určitě změny, věřím, že budou účinné. Myslím, že šanci vyhrát máme!“ dodal trenér Kurucz. 

 
Utkání má rozskok už v 15:00 hodin, přenos zajišťuje TVCOM.cz. Stále ještě platí nabídka zájezdu. Odjezd v 9:45 z náměstí a v 10:00 od hlavního vchodu do Sportovního centra
 
vloženo: 06.04.2018 15:00 / přečteno: 27928x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.