TŘI ZÁPASY NA POSTUP STAČILY

TŘI ZÁPASY NA POSTUP STAČILY

Po čtyřiceti minutách jsme přemohli Slovanku MB ve třetím čtvrtfinále ŽBL 68:51, získali třetí očekávanou výhru, která nás posunula do semifinále. Na svého soupeře si ještě budeme muset chvíli počkat, minimálně do Zeleného čtvrtku… a možná to bude zelené KP.

Utkání proti Slovance se hrálo podle podobného scénáře jako utkání číslo dvě před dvěma dny. Hráčky z Boleslavi byly schopné držet s našimi krok v prvním poločase. Oproti minulému utkání to však už nebylo až do poločasové přestávky, ale nůžky se fatálně začaly rozevírat už o čtyři minuty dříve. Na úvod poslední čtvrtiny se rozdíl dostal nad dvacet bodů a Slovanka už neměla ani fyzické a ani psychické síly prodloužit konec letošní sezony.

 

Úvod utkání byl vyrovnaný a to zásluhou naší nekoncentrované hry. Sice jsme vedli o bod, ale k oddechovému času sáhl nás trenér už po dvou a půl minutách utkání. Zdůraznil hodně důrazně tři minely zpod koše, tři útočné doskoky Slovanky a nevynucenou ztrátu míče. To všechno jsme za těch pár desítek sekund zápasu stihli. Kdybychom se nedopustili vyjmenovaných chyb, mohl být náskok ne jednobodový ale klidně dvouciferný. Ještě chvíli jsme se prali s přesností hry a výsledkem toho bylo střídání košů na jedné nebo druhé straně. Skóre pak ještě dlouhou chvíli oscilovalo v intervalu plus/mínus jeden bod. Slovanka využívala vyšší rychlosti svých podkošových hráček při dlouhém vniku ke koši a z takových nájezdů poměrně snadno skórovala. Teprve v osmé minutě jsme se po trojce Chloe „utrhli“ do čtyřbodového vedení a to jsme ještě do konce první čtvrtiny o bod navýšili.

 

Po prvních dvou našich útocích druhé čtvrtiny ustanovila čtyřmi body Krystal nové zápasové maximum devíti bodů (26-17) a už se zdálo, že se nám povede utrhnout zápas dříve než v předchozích dvou. Jenže stačila ztráta a rychlý protiútok Slovanky, aby se snížilo manko na šest bodů, ale Karolina Šotolová svou obranu vyšperkovala ziskem a sólo zakončila s klidem zkušeného harcovníka. Potěšena úspěchem pak ukázala Kája ještě jednou přesnou střeleckou ruku. Jenže mezi tím přišla hostující Novotná s první trojkou týmu, a tak se náskok opět malinko zmenšil. Volná King poté ještě jednou úspěšně atakovala náš koš z dlouhé vzdálenosti, ovšem to už bylo ze strany Slovanky naposledy. Když pak přidala tři body Motyčáková, Slovanka se opět dotáhla na bod. Po asistenci Petry Bakajsové pohnula naším skóre Saša a v závěru druhé čtvrtiny jsme po dvou ziscích Krystal navýšili vedení na 39:31.

 

Po nevýrazné první čtvrtině jsme ve druhé pohlídali obranný doskok, zapojili jsme do rotace devět hráček. Sice jsme se dopustili pěti ztrát, ale soupeř už také chyboval, dokonce pětkrát, stejně jako my.

 

Na úvod třetí čtvrtiny se prosadila Chloe, když si povodila Denisu Harapesovou a pak rychlým prvním krokem zamířila ke koši. Poprvé v zápase se náskok dostal na deset bodů. Po delším tříminutovém úseku, kdy se jen dobýval koš a ztrácely se míče, přišel minutový úsek jednoho koše za druhým. Odstartovala ho ze střední vzdálenosti Kája Žampová. Z podobné vzdálenosti kontrovala Ondroušková, zpod koše se snadno prosadila Saša, ale jen díky výborné přihrávce Paty. Pak se trochu se štěstím prosadila Motyčáková, aby plodný úsek zakončila opět Kája Žampová po krásném sběhnutí na přihrávku Krystal. Ve 26. minutě přišla poslední vzpoura Slovanky. Třemi koši v řadě se přiblížila na rozdíl šesti bodů 49:43. Pak se ale do konce třetí čtvrtiny Slovanka bodově odmlčela a my jsme sedmi upravili na 56:43. Za zmínku určitě stojí blok Kiki, který svou protihráčku King doslova uzemnila, čímž si vysloužila potlesk na otevřené scéně.

 

Na úvod poslední čtvrtiny proměnila Saša trojkový pokus, King si pustila ústa na špacír, což rozhodčí odměnil technickou chybou. Po dalších dvou koších Kiki jsme si vytvořili nové maximum v náskoku (21 bodů) a na tabuli svítilo 64:43. Jedenadvacet bodů už nebylo do konce utkání překonáno. Na palubovku se postupně dostávaly všechny ostatní hráčky obou týmů, které ještě ve třetím zápase čtvrtfinále na palubovce nebyly. 


Body: Chomenčuk 17, Wells 14, Vaughn 13, Linskens 6, Gallasová, Žampová, Šotolová všechny 4, Huňková a Bakajsová 3 - Jenkins a King 15, Motyčáková 8, Novotná 5, Rybová, Harapesová, Misíková a Ondroušková všechny 2, střelba za 2 body: 48/24:49/18, trojky: 15/4:19/2, TH: 11/8:14/9, doskoky: 55:29 (z toho útočné 16:11), asistence 12:11, zisky: 6:10, ztráty: 20:9, fauly: 16:12+TCH, čtvrtiny: 22:17, 17:14, 17:12, 12:8

 

 
 
vloženo: 27.03.2018 07:43 / přečteno: 24276x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
34 567 89
101112 131415 16
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.