POTŘETÍ.... A NAPOSLEDY?

POTŘETÍ.... A NAPOSLEDY?

Dnes se potřetí a doufejme i naposledy letos se utkáme se Slovankou MB ve čtvrtfinále Ženské basketbalové ligy. Zápas začíná v sedm večer ve Sportovním centru.

„Poslední krok je vždycky nejtěžší,“ opakuje trenér Kurucz léty ověřenou pravdu o posledním zápase série. Zvlášť poté, co Slovanka ukázala v celém prvním a polovině druhého zápasu, že nás umí potrápit. „Druhá půle druhého utkání nám ukázala cestu, jak se s hrou soupeře popasovat. Pokud odevzdáme stoprocentní výkon, nemá Slovanka šanci,“ věří trenér Kurucz, ale zároveň mírní absolutní nadšení: „Určitě bychom se neměli nechat “uspat” sobotním vítězstvím o pětadvacet. Je to sice 2-0 na zápasy, ale postupuje ten, kdo vyhraje třikrát.“
 

Je jasné, že Slovanka bude chtít ještě odmítnout konec sezony, že bude chtít hrát s maximálním úsilím a maximálním nasazením. I když naše rotace hráček je také užší a základní pětka má odehráno více minut než v průběhu sezony, základní sestava Slovanky musela natočit minut ještě o kousek více. Třetí zápas přichází jen 47 hodin po konci přechozího. „Zápasy jsou dost fyzicky náročné a je to deset dní, co jsme hráli v osmi lidech,“ připomíná zdravotní lapálie poslední doby na zápase proti Hradci Králové trenér Kurucz. „Naše holky jsou dost rozbité.  Ála, Baky, Eliška, Míša a další se dokázaly vrátit rychle, ale potřebovaly by ještě trochu víc času. A ty hráčky, které tři týdny dřely v 7 lidech, by si potřebovaly orazit, proto jsem slíbil v případě pondělního vítězství speciální prémii v podobě volného dne v úterý,“ slibuje Dan Kurucz.

 

I když mezi zápasy neuplynula dlouhá doba, oba trenéři se budou jistě snažit poučit z předchozích dvou a svého soupeře zase něčím novým překvapit. Budou to pravděpodobně jen drobnosti, ale mohou mít, zvlášť ve vyrovnaných soubojích, svoji nezastupitelnou úlohu. „Nějaké drobnosti a nápady jsem si ze sobotního zápasu odnesl, v neděli jsme s nimi pracovali při tréninku a dneska bychom s nimi chtěli vyrukovat,“ potvrdil trenér Kurucz. Nepochybujme o tom, že o to samé se pokusí i druhá strana.  

 

Věříme, že si nenecháte ujít příležitost doprovodit naše hráčky do semifinále. Proto si zatrhněte - dnes (pondělí 26.3.) v 19:00 na Tyršáku. 

 
vloženo: 26.03.2018 08:44 / přečteno: 25379x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.