V BOLESLAVI ROZHODL 2. POLOČAS

V BOLESLAVI ROZHODL 2. POLOČAS

V Mladé Boleslavi jsme našli účinný recept na hru domácích ve druhém poločase a utkání, které bylo do té doby vyrovnané, jsme jednoznačně ovládli a dovedli k vítězství 74:51. V pondělním zápase můžeme a měli bychom definitivně rozhodnout.

Trenér Kurucz musel před zápasem vyřešit ještě jednou nepříjemnost. Bolavé koleno vyřadilo Elišku Mircovou ze základní rotace a na Chloe Wells tak čekal dlouhý pobyt na palubovce. „Měl jsem dohodu s Eliškou, že by v případě problémů nastoupila. V průběhu celého zápasu jsem s Chloe komunikoval a průběžně zjišťoval její stav,“ poznamenal k nepříjemné skutečnosti Dan Kurucz. Jak Chloe zvládla zápas nejlépe vypovídají její čísla ve statistikách. Odehrála bez pár desítek sekund celý zápas, nastřílela 26 bodů. Podruhé v této sezoně překonala hranici 20 nastřílených bodů v zápase. K tomu přidala 9 doskoků, letos nejvíc a hlavně byla velice efektivní ve střelbě za dva body (15/11). Především v prvním poločase byla rozdílovou hráčkou, která zařídila bez mála polovinu našich bodů a byla protiváhou Jenkins zase držela Slovanku.

 

Do zápasu jsme vstoupili lépe než domácí, prosadil se dokázaly podkošové hráčky. Už se zdálo, že jsme našli recept na hru Slovanky a že se bude utkání vyvíjet snadnější než doma v náš prospěch. Na druhé straně Slovanka často hrála akci s jednou nebo dvěma clonami na perimetru, kde zpoza clonící hráčky, většinou jedné z amerických hráček, některá z menších hráček, ke které se náš obránce nemohl dostat, ohrožovala koš trojkovou střelbou. „Přebrání by nebyla vhodná varianta, protože by pak dobře fyzicky disponované Američanky šly na naše malé hráčky,“ věděl Dan Kurucz a „nechal“ tedy hráčky soupeře po této akci střílet. Tato akce slavila úspěch na pátý pokus, kdy Denisa Harapesová snížila na 5:8. Úspěch asi hodně nacvičované akce povzbudil celý domácí tým, který se vybičoval ke stíhací jízdě. Po šňůře 11:0 se Slovanka dostala do vedení. Nervy našeho trenéra nejvíce zkoušely koše s faulem, které v tomto úseku „zařadila“ Slovanka dvakrát. Domácí se ujali vedení 16:10. V úseku, kdy Slovanka přebrala vedení v zápase, se nám nedařilo střelecky a nedůvěra ve vlastní schopnosti skórovat vyplynula v malou odvahu zakončovat. Stále jsme se snažili najít ještě lépe postavenou hráčku. Odvahu neztratila jen Chloe Wells a také Paty Gallasová, jejíž zásluhou jsme vyrovnali na 18:18. Poslední slovo však měly domácí hráčky, které si tak dvoubodové vedení přenesly i do druhé čtvrtiny.

 

Ve druhé desetiminutovce se už hrálo více podle našich not. I když jsme se nedokázali vzdálit na více než osm bodů (27:35) tři minuty před koncem poločasu. Do tohoto vedení jsme se dostali po šesti bodech v řadě Chloe Wells, která bezpečně zakončovala akce ze stop jumpu nebo nájezdu a střádala bod za bodem. Už se zdálo, že je odpor domácích zlomen, ale uvadající domácí hráčky vzpružil koš s faulem Jenkins, který se Slovanka dostala do kontaktu. My jsme nenašli střelce a domácí se dotáhli na rozdíl jednoho bodu.

 

Do druhého poločasu jsme nastoupili v mírně pozměněné sestavě. „Zvolil jsem tzv. small ball, tedy nižší sestavu s Krystal na čtyřce. Naše hra se hodně zrychlila a na tuhle variantu Slovanka nenašla odpověď,“ popsal největší změnu trenér Kurucz.

 

Naše první akce ve druhém poločase skončila ztrátou a z následného protiútoku se King prosadila poměrně snadno z úniku. Kontrovala hned po deseti sekundách střelou ze střední vzdálenosti Chloe a po nepřesné střele domácích jsme po spolupráci celého týmu zakončili zpod koše (39:36). Stále to ještě nebyl ten správný čas k rozhodujícímu odpoutání. Po dvou ztracených míčích jsme dali šanci Slovance být v kontaktu. Rychlý přechod do útoku však pomalu obracel vývoj utkání. Domácí se přestali trefovat v útoku, my jsme dobře doskakovali a Slovance nepomohl ani time out za stavu 37:46. Do konce čtvrtiny dala už jen dva body z čáry trestných hodů, celkově za čtvrtinu pět a tím vznikla klíčová ztráta, kterou už domácí nedohnali. Nakonec jsme vyhráli i poslední čtvrtinu a tím i celý zápas s bezpečným rozdílem 23 bodů.

 

„Ukázalo se, že když zapneme v obraně na sto procent, jsme lepší než Slovanka. Druhou půlku jsme vyhráli o 22 bodů. Ještě bych chtěl poděkovat našim fanoušků, kteří nás do Boleslavi přijeli podpořit. Kdybych nevěděl, že hrajeme v Boleslavi, myslel bych si, že hrajeme v domácím prostředí. Jsem rád, že jsme všem našich fandům ve druhém poločase ukázali pěknou hru a že jsme jim dali hodně příležitostí ocenit povedené akce,“ poděkoval zhruba dvacítce našich fanoušků trenér Daniel Kurucz. 

 
vloženo: 25.03.2018 11:51 / přečteno: 28298x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.