V SOBOTU DO PODKRKONOŠÍ

V SOBOTU DO PODKRKONOŠÍ

V poklidném tempu pokračuje v sobotu ŽBL naším utkáním v Trutnově, kam odjíždíme po vysokém vítězství v prvním letošním zápase proti Ostravě.

V Ženské basketbalové lize máme s týmem z Trutnova za sebou celkem 12 utkání. Další dva zápasy jsme odehráli v přípravě, včetně letošního v rámci turnaje v Trutnově, a dva zápasy v poháru CEWL v roce 2015. Pohled na bilanci výher a proher je příjemný. Máme třináct vítězství a tří porážky.

 

Detailní pohled na tři porážky však prozradí, že přišly v ten nejnevhodnější čas. Všechny tři jsme zaznamenali při souboji o bronzové medaile v sezoně 2014/15. Nejprve jsme v prvním zápase doma prohráli o jediný bod 80:81. Pak jsme ale dva zápasy vyhráli o sedm a dva body. Po výhře v zápase číslo tři v Trutnově jsme byli na koni a stačilo zvítězit ještě jednou. První pokus nevyšel, prohráli jsme o sedm. V posledním zápase jsme před poslední čtvrtinou prohrávali o deset, ale po 40 minutách byl stav 58:58. V prodloužení měli více štěstí zkušenější soupeřky a nás odsoudili „do brambor“.

 

V dalších dvou sezonách, také s přispěním finanční krize Trutnova, jsme se soupeřem neměli velké problémy. Kromě zápasu na domácí palubovce před Vánoci roku 2015, to jsme vyhráli jen o pět bodů, všechna ostatní utkání skončila rozdílem větším než deset bodů. Úplně největším rozdílem 32 bodů jsme Lokomotivu porazili v prvním zápase naší stříbrné sezony.

 

Tentokrát hrajeme venku, což je vždy těžší, ale máme k dispozici již kompletní kádr. „Jsme favority utkání, byť na venkovní palubovce, a uděláme všechno, abychom v zápase zvítězili,“ říká odhodlaně trenér Dan Kurucz. Tomu ještě nahrává destrukce týmu Ostravy v minulém kole, kdy jsme SBŠ vysázeli 104 bodů a třetí zápas v řadě jsme soupeři nadělili stovku. „My nikdy nehrajeme na to, abychom soupeři nadělili sto bodů. Hrajeme proto, abychom hráli náš styl, kterým se chceme prezentovat a stovka je jen bonusem. Ve všech předchozích zápasech to vyplynulo z předváděné hry. Nezlobil bych se, kdyby to bylo i v Trutnově, ale nemyslím, že to je možné,“ spekuluje trenér Kurucz.

 

Daleko důležitější bude pro trenéra Kurucze, jak se popasují jeho hráčky s obranou. „Na předchozích výsledcích je vidět, že jsme útočný tým a my se ale v poslední době zaměřujeme proto hodně na obranné činnosti. Celý vánoční čas činilo hlavní téma přípravy obranné činnosti. Chtěl bych, aby hráčky by viděly, že to má smysl. Trutnov asi neudržíme na jejich palubovce pod padesáti body, ale pod šedesáti bychom to mohli dokázat. Bude to jeden z našich cílů,“ naznačil trenér, co bude předmětem předzápasové porady.

 

V utkání proti Trutnovu dojde na zajímavý souboj podkošových hráček. Nejvíce doskoků v lize má naše Kiki Linskens sto čtyřicet dva (průměr 10,14 doskoků na zápas), pivotka Trutnova Chelsea Snyder má na svém kontě 122 doskoků, ale také o dva zápasy méně, a proto její průměr je 10,17 doskoků na zápas. Uvidíme, kdo bude po zápase v čele doskakovačů ŽBL. „Myslím, že rozhodne doskakování a věřím, že lepší budeme my a podaří se nám Trutnov přeskákat,“ doufá trenér Kurucz. 

 
vloženo: 12.01.2018 17:36 / přečteno: 27879x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.