DRUHÁ STOVKA V SEZONĚ OSTRAVĚ

DRUHÁ STOVKA V SEZONĚ OSTRAVĚ

Utkání proti Ostravě přineslo basketbal s mnoha nastřílenými body a podruhé v této sezoně inkasovala SBŠ od nás více než sto bodů. DSK Basketball Nymburk : SBŠ Ostrava 104:51.

Stejně tak jako v prvním utkání i před tímto se vedení klubu rozloučilo se zámořskými posilami. V prvním utkání ještě odehrála poslední zápas O’Donnellová, v tomto už chyběly zahraniční hráčky obě dvě. I my jsme postrádali dvě hráčky, ze základní sestavy Alenu Huňkovou a také Žanetu Duškovovu. Pro oba dva týmy to bylo také první utkání po dlouhé novoroční přestávce. Dá si říct, že hráčky Ostravy, především ty, který ještě nebylo 19 let, byly rozehrané více. V sobotu od deseti hodin absolvovaly extraligový zápas proti Slovance. Hned po zápase nasedly do auta a jely hrát do Nymburka. Klobouk dolů před jejich fyzickou připraveností.

 

My jsme do utkání vstoupili velice dobře. Brzy jsme vedli 8:0. Snadné vedení se trochu podepsalo pod ztrátou koncentrace. „Kde je obrana?“ ptal se třikrát za sebou hráček vracejících se z palubovky na přestávku po první čtvrtině. V prvních deseti minutách jsme dokázali dobře přenášet hru z jedné strany na druhou a přihrávkami přes celou šíři vymezeného území jsme se dostávali k volným střelám. Snadno jsme vedli ještě 18:5 čtyři minuty před koncem první čtvrtiny. Jenže pak jsme nechali dvakrát volnou Kláru Vojtíkovou a ta nám ukázala, že umí střílet i trojky. Hostující hráčky nakonec zastavily hrozící propadák a před druhou čtvrtinou prohrávaly jen o osm bodů. Ve druhé čtvrtině byla nejaktivnější Adéla Smutná, která zaznamenala devět bodů. K pěti bodům z pole předala i čtyři šestky. Na naší straně stejný počet bodů přidala Patricia Gallasová, když neminula ani jednu střelu z pole. O ostatní body se podělily další hráčky už rovnoměrně. Hostující hráčky začaly trápit ztracené míč, za druhou čtvrtinu jich bylo deset. Přesto však dokázaly hostující hráčky využít každého zaváhání v naší obraně a díky poměrně přesné střelbě z pole (ve druhé čtvrtině 60% - 10/6) a dvěma trojkám stále držely přijatelnou ztrátu. Je pravdou, že jsme jim svou ustoupenou obranou dávali větší šanci na přesnější střelbu.

 

Postupně jsme utahovali šrouby v obraně. Ve druhé půli jsme zkusili zónovou obranu a pak ji hráli vlastně celý poločas (52:16), soupeře jsme zcela rozebrali. Ještě ve třetí čtvrtině dali Ostravanky tucet bodů, ale na volnou a klidnou střelu již neměly tolik prostoru. V důsledku toho poklesla střelba na pouhých 21% a nůžky rozdílu se pomalu otevíraly. V poslední desetiminutovce už hostující hráčky přišly o energii zcela. Nedokázaly vzdorovat naší celoplošné obraně a dostaly se jen k devíti střeleckým pokusům. Zápas se změnil na dvojtaktové cvičení, kdy naše hráčky po zisku míče na půlce vyrážely na samostatné výpady do koše Ostravy. O tom, že jsme hosty nepustili ani do bezprostředního ohrožení našeho koše, svědčí i to, že ve druhém poločase nestála žádná hráčka Ostravy na čáře trestných hodů.

 

„Podali jsme dnes hodně kolektivní výkon a vyjmenovávat jednotlivce je hodně těžké,“ řekl po utkání trenér Kurucz. Přesto se zastavme u některých čísel ze statistik.  Ranking +36 u Krystal Vaughn nebo double-double s rankingem +20 v podání Kiki Linskens. Eliška Mircová se zhostila místa v základní pětce velmi dobře a ranking +21 je zcela odpovídající její výborné hře. Stejně se ukázala chytrost Baky (Bakajsová), která k 10 bodům přidala i 4 zisky (ranking +17) i Kája Žampová dosáhla dvouciferného rankingu hlavně díky nasazení v obraně. Chloe přidala 11 bodů (ranking +19). „Přesto bych vyzdvihl ještě jiné další hráčky z lavičky: Monču Hamplovou se 6 doskoky a 6 asistencemi (!!) dotáhla ranking až na +20. A naprosto střelecky výjimečný výkon Paty Gallasové, která trefila všech svých 10 střel (7x2, 2x3 a 1x1) !!! A protože přidala i 4 asistence, její ranking +32 je opravdu vynikající. Ale na závěr opět opakuji  - hráli jsme skvěle KOLEKTIVNĚ,“ zdůraznil trenér Dan Kurucz.

 

Body: Vaughn 22, Gallasová 21, Linskens 13 (10 doskoků), Mircová 12, Wells 11, Bakajsová 10, Hamplová a Chomenčuk 4, Mocová 3, Šotolová a Žampová 2 - Smutná 15, Kopecká 12, Vojtíková 10, Kubíčková 8, Muntágová 3, Miklíková 2, Rašková 1, střelba za 2 body: 53/35 : 35/14, trojky: 13/5 : 17/6, TH: 30/19 : 7/5, doskoky: 45:19, asistence: 27:12, ztráty: 16:29, zisky: 21:9, fauly: 11:20, ranking: 158:22, čtvrtiny: 24:16, 28:19, 24:12, 28:4

 
vloženo: 07.01.2018 13:15 / přečteno: 25650x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.