V SOBOTU V 17:00 DALŠÍ SOUPEŘ v ŽBL

V SOBOTU V 17:00 DALŠÍ SOUPEŘ v ŽBL

V sobotu pokračuje ženská basketbalová liga nekompletním 14.kolem. Naše hráčky startují v 17:00 hodin zápasem proti Ostravě.

Ostrava je v tabulce na devátém místě se shodným poměrem výher a porážek jako osmý Trutnov a desáté Karlovy Vary. „Ostrava má šanci bojovat o první osmičku a tedy o play-off  a může být úspěšná,“ podotkl trenér Dan Kurucz. Pochopitelně by se hráčkám z Ostravy bodový zisk v Nymburce náramně hodil. Favoritem utkání jsme však my a to nejen z hlediska postavení v tabulce, ale i s ohledem na historii vzájemných zápasů. Z devíti zápasů (z toho 2 přípravné) nás Ostrava ještě neporazila. Nejblíže k tomu byla prvního března 2015, kdy jim k vítězství chybělo osm bodů. Také v prvním zápase letošní sezony jsme byli úspěšní my. V hale Tatranu jsme zvítězili hodně vysoko 105:56. Pravdou, že v tomto čase neprožívala Ostrava zrovna povedené období a měnila cizinky.

 

Právě zaoceánské hráčky jsou klíčové pro vedení zápasu. „Hra Ostravy se opírá především o dvě Američanky, o Thompson na rozehrávce a Chambers na pozici čtyři-tři. Hrají většinu času a seberou hodně střel. Vedle nich rostou Česky, které by mohly být prospektem do budoucnosti. Například Rašková na rozehrávce, nebo Smutná s Kopeckou na křídlech a Kubíčková a Vojtíková na pivotech“ vyjmenoval základní osu trenér Kurucz.

 

Naše soupiska však nebude kompletní. Chybět bude nemocná Žaneta Dušková a z rodinných důvodů nenastoupí ani kapitánka Alena Huňková. Kapitánskou pásku převezme Saša Chomenčuk. „Věřím, že vyhrajeme i tak a že ukážeme všem přítomným divákům i hezký basketbal,“ hledí s optimismem do zápasu náš trenér.

 

V jednotlivých činnostech je mezi oběma týmy největší rozdíl na doskoku. V nich jsme jasně na první místě s více než 50 doskoky na zápas a Ostrava je devátá s průměrem 37 doskoků. Určitý rozdíl je i ve tříbodové střelbě. Ostrava sice střílí často, ale úspěšností jsou poslední, z pěti dají v průměru jednu. My si vezmeme střeleckých pokusů méně, ale do koše nám padne každá čtvrtá vystřelená.

 

„V zápase tedy bude důležité eliminovat body od obou Američanek. Na jejich obranu se soustředíme a zkusíme protočit více hráčů z lavičky a pokusíme se udržet vysoké tempo v zápase. To by mohla být naše výhoda,“ plánuje trenér Kurucz.

 

Jedinou neznámou je, že se zápas uskuteční zhruba po dvaceti dnech bez zápasu a to je vždy trochu problematické. „Trénovali jsme od posledního utkání poctivě. Cizinky přijely po Novém roce, což je jediná komplikace. Absence, i když se hráčky pečlivě připravují, jsou nepříjemné. Od druhého ledna se kromě nemocné Duškové scházejí všichni společně. Češky a Chloe, která přes vánoce zůstávala, se připravovaly i mezi Vánoci a odvedly obrovský kus práce. Udělalo se hodně práce, nasazení bylo na výborné úrovni,“ těší trenéra Kurucze.

 
 
 
 
 
vloženo: 05.01.2018 09:34 / přečteno: 25949x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.