VÝŽIVNÝ ZÁVĚR ROKU

VÝŽIVNÝ ZÁVĚR ROKU

Na jihu Čech mělo naše posledních ligové utkání naprosto jednoznačný průběh od první do poslední minuty a přeneslo i absolutní klubový rekord. U19 Chance Strakonice : DSK Basketball Nymburk 65:116.

V letošní sezoně dalo více bodů na palubovce soupeře jen dvakrát USK Praha (125 a 127), ale z hlediska klubového je to nejvyšší počet nastřílených bodů od doby, co DSK hraje v Nymburce. Kromě třetí čtvrtiny jsme dali v každé další třicet a více bodů. Pomohlo k tomu i sedm trojek Aleny Huňkové, která tímto výkonem posunula o jednu letošní ligové maximum.

 

Ve Strakonicích jsme byli lepší na všech pozicích pod košem, na rozehrávce i ze střední vzdálenosti. Z pole jsme dokázali vystřelit 90 pokusů s úspěšností 52%, což bylo o čtyřicet pokusů více, než měli domácí. Nutno ale zároveň napsat, že Strakonice daly sedm trojek ze 13 pokusů. Většinu z nich ve třetí čtvrtině, a díky tomu také třetí čtvrtinu vyhrály. Dominovali jsme také na doskoku, což při výškové převaze nebylo překvapivé, ale měli jsme také 16 získaných míčů. To byla především parketa naší Chloe Wells. Dopustili jsme se také jen 12 ztrát, domácí zapsali více než dvojnásobek.

 

Utkání jsme začali velice koncentrovaně a vedli jsme po necelých třech minutách 13:0 a teprve o další minutu později se domácí poprvé trefili z pole. Ve střední části první čtvrtiny se domácí přeci jen trochu více prosadili v útoku, ale přesto se stále náš náskok zvyšoval, až dosáhl na konci prvního období 21 bodů. Podobně to vypadalo i ve druhé čtvrtině. Strakonice daly o dva body více, my o jeden a rozdíl ve skóre tedy přesáhl 40 bodů. K vidění byly i povedené nájezdy ke koši, dobrá spolupráce v obraně a až na drobná zaváhání byl náš výkon precizní.

 

Ve třetí čtvrtině domácí nebojácně stříleli z dálky a vyneslo jim to vítězství ve čtvrtině. Byli i nekompromisní v obraně a my uspokojeni průběhem utkání, jsme se probouzeli delší dobu. Největší problémy nám dělala Jozová, která proměnila tři trojky, ale i další hráčky se prosazovaly daleko snadněji než doposud. Poslední čtvrtina byla podobná jako první poločas. Zase jsme byli dominantní v obraně, ze zisků jsme vytěžili několik snadných košů a menší bodový rozdíl způsobila jen přesnější střelba domácích a dobré procento proměňování trestných hodů.

 

„Ve Strakonicích si zahrály všechny hráčky a mnohé podaly výborné výkony. Kromě zahraničních posil třeba jmenovat právě Alenu Huňkovou, Elišku Mircovou nebo Petru Bakajsovou, ale také například Žanetu Duškovou nebo Míšu Mocovou, které pod košem dominovaly,“ zhodnotil trenér Kurucz.

 
 
 
vloženo: 15.12.2017 08:24 / přečteno: 29284x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.