ŠPATNÝ ÚVOD, DOBRÝ ZÁVĚR

ŠPATNÝ ÚVOD, DOBRÝ ZÁVĚR

Utkání proti Karlovým Varům bylo rozděleno na dva zápasy. První se hrál do 12 minuty a prohráli jsme ho 20:36, druhý „navazoval bez přestávky“ a vyhráli jsme ho 84:28. Do tabulky ŽBL se nám započítává výsledek 104:64.

Podle předzápasových předpokladů, minimálně vzhledem k postavení v tabulce, to měl být snadný zápas s jednoduchým vítězstvím. Možná tomu nejvíce uvěřily naše hráčky a v pohodové atmosféře na palubovce se snažily utkání odehrát tak na čtvrt plynu. Naopak hostující hráčky, nemaje co ztratit, odvážně střílely, najížděly do koše. Možná si vzpomněly, že v prvním kole doma s námi držely krok po celý zápas. Karolína Malečková, nejmenší hráčka na hřišti, podávala největší výkon svého týmu a sama byla po první desetiminutovce na 11 bodech, když ze tří trojek proměnila tři. Tři další její spoluhráčky Pohunková, Skokánková a Rosecká přidaly další tři trojky a my jsme inkasovali za jednu čtvrtinu 33 bodů!! Téměř celá naše základní pětka se vystřídala už během prvních deseti minut, ale ani střídající hráčky nemohly chytit rytmus, i když se o to snažily. Jak byla „pohodová“ nálada na hřišti, na střídačce už byl trenér hodně natlakovaný. O dvouminutové přestávce se po právu rozčiloval a burcoval k lepšímu výkonu. „V obraně jsme vlastně neexistovali, stáli jsme metr od soupeřek a ty lehce skórovaly. V útoku to bylo bez pohybu i nápadu, přecházeli jsme volné střely a nebrali odpovědnost na sebe a místo toho alibisticky přihrávali spoluhráčkám do mnohem horších pozic,“ rozčiloval se trenér Kurucz. Přísnější měřítko v první čtvrtině snesly jen Patricia Gallasová a Petra Bakajsová.

 Dan Kurucz při přestávce mezi 1. a 2.čtvrtinou

Na úvod druhé čtvrtiny pozdvihl trenéra Kurucze faul Moniky Hamplové na Dominiku Pohunkovou, která proměnila koš s faulem a navýšila vedení Karlových Varů na 16 bodů (20:36). A pak to konečně přišlo! Zdravě naštvaná se ze střídačky vrátila Krystal Vaughn a vzala střeleckou odpovědnost na sebe. Kromě bodů se rvala o doskok, bojovala a postupem času se přidávaly i ostatní hráčky. Ve výborném výkonu pokračovala Patricia Gallasová, která neztratila míč a přidala 10 bodů. Zpřesněná obrana pomohla, že Vary nedaly čtyři a půl minuty ani bod. Minuly devět střel v řadě, dopustily se tři ztrát a my jsme se v polovině druhé čtvrtiny dostali na rozdíl dvou bodů (34:36). Když se pak po sedmi neúspěšných střelách poprvé prosadila Wells, vyrovnali jsme na 39:39. Stíhací jízda byla u konce, i když se Karlovy Vary dostaly ještě na chvíli do vedení. Už jsme však svého soupeře válcovali především na doskoku. Osmnáct útočných doskoků je krásné číslo, které však na druhou stranu vypovídá, jaká úspěšnost střelby nás provázela. Nicméně přinesly nám 11 bodů z druhé šance, což byla čtvrtina nastřílených bodů.

 

Druhá čtvrtina nám ukázala cestu, jak se dostat k vítězství. Ve druhém poločase se v četných průnicích začala prosazovat Chloe Wells, která v prvním poločase zapsala střelbu 11/1, ale ve druhém 7/7. Kyara Linskens měla už po prvním poločase double-double za 11 bodů i doskoků, a ve druhém ho ještě o trochu navýšila - nakonec 24 bodů a 15 doskoků. Lídra v doskakování však hledejme jinde. Petra Bakajsová si 16 doskoky vytvořila osobní rekord v ŽBL a podtrhla svůj příspěvek k utkání. S valorizací 29 byla společně s Particií Gallasovovou nejlepší hráčkou zápasu. Stále unavenější hostující hráčky zaostávaly. Ve třetí čtvrtině nastřílely 16 bodů a v poslední už jen pět, přičemž v posledních pěti minutách už ani jeden. Pokud by někdo sledoval zápas jen v první čtvrtině, asi by konečnému výsledku nemohl dlouho uvěřit. Byla to typická ukázka, jak není radno podceňovat žádného soupeře.

 

Ke druhém poločasu, respektive k utkání od 3.minuty druhé čtvrtiny, řekl trenér Kurucz toto: „Výrazně jsme zpřesnili obranu, z čehož plynuly zisky a rychlé protiútoky a soupeř neměl co nabídnout. Byli jsme všude dřív, dobře jsme skákali a vyjma trestných hodů dobře zakončovali.“ „Vedle tradičně výborných Saši, Krys a Kiki, bych rád vyzdvihl výkon Chloe, a taktéž Baky, Paty a Elišky,“ všiml si trenér Kurucz výkonů jednotlivců.

 
 
 
 
vloženo: 10.12.2017 13:47 / přečteno: 26773x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.