DRUHOU PŮLKU ŽBL OTEVŘEME S KV

DRUHOU PŮLKU ŽBL OTEVŘEME S KV

Dnešní zápas proti Basketbalové akademii Karlovy Vary by mohl patřit spíše ke snadnějším zápasům, protože oba týmy dělí v tabulce pět míst, ale přesto se dá očekávat souboj dvou nejlepších střelců ŽBL.

Předehrávka 12.kola ŽBL, tedy prvního odvetného kola letošního ročníku, přivádí do Nymburka tým, který ještě paradoxně doma nevyhrál ani jeden ze šesti zápasů, ale venku zdolal tři své soupeře. Pravdou je, že Karlovy Vary zajížděly na palubovky do Ostravy, Strakonic a na Technic Brno, tedy k soupeřům, které jsou v tabulce pod nimi. Zatím to vypadá, že Karlovy Vary jsou tým, který bude s Trutnovem bojovat o poslední místo v osmičce družstev, pro které neskončí sezona po ukončení základní části. Sedmá Slovanka už má náskok dvou vítězství a vzhledem k novým posilám se spíše osmému místu bude vzdalovat.
 

Připomeňme, že Lokomotiva Karlovy Vary udělala přes prázdniny poměrně velké změny. Odešla trenérka Marcela Krämer, zapojená do utkání s vlastními koši na konci minulé sezony se stopkou na činnost do konce roku. Vedení Lokomotivy přivedlo na západ Čech Tomáše Pavelku. Padesátiletého kouče, který má za sebou angažmá v Přerově, Pardubicích, Olomouci a poslední českou štací byla Slavii Praha. Další dva roky strávil Pavelka v cizině.

 

Velkou renesancí prošel i hráčský kádr. Především odešla ústřední pivotka Julia Reisingerová. V kádru Karlových Varů však zůstala Dana Kušlitová, která převzala funkci bodového lídra. A to tak dobře, že je vůbec druhou nejlepší střelkyní ŽBL s průměrným nástřelem 20 bodů na utkání. Za naší Krystal Vaughn zaostává o necelé čtyři body. Svůj potenciál ukázala v obou zápasech proti našemu týmu. Nejprve v přípravě, kdy jsme proti BA hráli v rámci karlovarského turnaje, ale hlavně v prvním ligovém kole, kdy do našeho koše vysázela 34 bodů, což je stále platný rekord této sezony.  

 

V kádru zůstala a pozor si budeme muset dát na Dominiku Pohunkovou, 28.střelkyni ligy nebo na Karolínu Malečkovou, který je druhou nejvytěžovanější hráčkou ligy se skoro 36 minutami na utkání.

 

V podkošovém prostoru na doskoku operují jednak Dana Kušlitová a také Kateřina Rokošová, které v počtu doskočených míčů zaujímají deváté, respektive desáté místo s průměrným počtem 7,55 resp. 7,36 doskoků na zápas. Zajímavé je, že pod naším košem operují také dvě pivotky a věkové spektrum je téměř identické. Saša 1989, Dana 1990, Kiki 1996, Kateřina 1997. Naše pivotky jsou však v tabulce podstatně výše, Saša je druhá (10,4), Kiki čtvrtá (9,64). I když jsme na tom lépe, souboj to bude určitě zajímavý.

 

I když jsme s Karlovými Vary vyhráli všech 11 vzájemných zápasů - tři v přípravě, jeden v Českém poháru, zápas prvního kola byl relativně vyrovnaný a skončil rozdílem deseti bodů. Podle skóre 90:80 v náš prospěch je vidět, že se spíše rozhodovalo na útočné než obranné polovině. Byl to souboj 34-bodové Kušlitové a 28-bodové Tarasovové, a tak se vlastně rozhodovalo na dalších střeleckých pozicích. Tam jsme měli Vaughn s 24 body a Linskens s dvaceti; domácí Vary měly druhou nejlepší střelkyni Malečkovou s 15 body. I když jsme téměř po celý zápas byli ve vedení, teprve ve třetí čtvrtině to bylo dvouciferně a v žádné části utkání se nedalo říct, že utkání je rozhodnuto.

 

Dnes nás čeká od 19 hodin odveta. Přijďte nás povzbudit a podívat se na souboj dvou nejlepších střelců Ženské basketbalové ligy. 

 
vloženo: 08.12.2017 08:08 / přečteno: 28020x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.