PROTI USK JSME BYLI BEZ ŠANCE

PROTI USK JSME BYLI BEZ ŠANCE

Zápas proti USK Praha měl už dávno jasného favorita - tým, který v české lize neprohrál 122 zápasů v řadě. Čtyřicet minut to jednoznačně potvrdilo. DSK Basketball Nymburk : ZVVZ USK Praha 58:105.

Tuto situaci umocňoval navíc fakt, že jsme se vrátili z těžkého zápasu na Sicílii v sobotu po třetí hodině ranní a tedy 10 hodin před tím, než jsme nastupovali k utkání s favoritem z USK. Trenér Kurucz se rozhodl nenasadit do zápasu Krystal Vaughn, kterou trápila bolest kotníku lehce podvrtnutého v zápase proti Raguse. Na soupisce k zápasu nebyla ani Patricia Gallasová, kterou dostihly studijní povinnosti.

 

Už před zápasem byl trenér Kurucz rozhodnutý, že v Itálii nejvíce vytížené hráčky bude šetřit, přestože Saša i Ála chtěly nastoupit bez omezení. „V této konstelaci vidím jako velmi pozitivní, že se dokázaly chytit některé jindy střídající hráčky a ukázat mi, že mohou hrát těžké zápasy. Především bych jmenoval Petru Bakajsovou, dnes nejužitečnější hráčku a také obětavě bojující Míšu Mocovou, která se dokázala prosadit i střelecky (5 bodů). Eliška Mircová ukázala, že je hráčkou do úzké rotace a je pro mě stále velkým příslibem. Stejně jako juniorka Kája Šotolová. Slušně zahrála též Monika Hamplová, jenž nastoupila namísto Krystal přímo v základní pětce, a ostudu rozhodně neudělala,“ pochválil jednotlivce trenér Kurucz pro kterého, a určitě i pro trenérku Hejkovou, byla skutečnost, že se v utkání nikdo nezranil, důležitější než konečný výsledek.

 

Na úvod první čtvrtiny jsme se tři minuty nemohli chytit střelecky. Byť ani USK nehrálo zcela podle představ trenérů, vedlo 7:0. Po našem time outu během následujících čtyř minut jsme se nejen bodově dotáhli, ale dokonce jsme šli do jednobodového vedení. Bylo jasné, že tímto způsobem hrát svůj euroligový tým trenéři USK dlouho tolerovat nebudou. Trenérka Hejková do té doby poklidně sedící, vstala a po time outu, který si vzala za stavu 12:15, se hra hostů v obranné fázi zintenzivnila. Dvě hráčky napadaly naši rozehrávku ještě před půlící čárou. Pozitivem bylo, že jsme v těchto momentech neztráceli ani hlavu ani míče a nepomáhali jsme hostům k zakládání rychlých protiútoků. Na úvod tahala míč přes půlku především Chloe Wells, po vystřídání buď Eliška Mircová nebo Kája Šotolová. Trenérka Hejková nakonec nechala Xargay, Bonner a Zahui na palubovce celou první čtvrtinu a právě tyto hráčky byly jediné střelkyně USK v tomto hracím období. Na naší straně se mezi skórerky zapsaly čtyři hráčky. První čtvrtina skončila přijatelným rozdílem devíti bodů 14:23.

 

I ve druhé desetiminutovce jsme pokračovali v dobrém výkonu. K vidění byl z obou stran pěkný basketbal. Hostující hráčky ukazovaly výbornou souhru i rychlé protiútoky, ze kterých nám nastřílely za první poločas patnáct bodů, ale z osmi našich ztrát vytěžily jen pět bodů. Ale ani naše hráčky nezůstávaly pozadu v dobré kombinaci, i když to proti obraně a výškové převaze na většině postů vyjma pivotů, nebylo vůbec snadné. USK zapojilo do hry další střelce, celkem sedm, ale stále byla nejproduktivnější Xargay s 15 body za 15 minut. Hosté se snažili těžiště své střelby posunout do podkošového prostoru, ze kterého dali 28 bodů oproti dvanácti našim.

 

Ve třetí čtvrtině se pražský stroj rozjel od samého počátku a vývoj zápasu trochu připomínal stejné hrací období utkání v Raguse. Nepomohly ani dva time outy trenéra Kurucze a náskok se během čtyř minut více než zdvojnásobil. Prvních 16 bodů daly hráčky USK a těsně před polovinou třetí čtvrtiny vedly 34:67. Naše bodové sucho prolomila až Míša Mocová, dva body pak přidala Kája Žampová a z trestných hodů skórovala také Karolina Šotolová. Bodový rozdíl se podařilo sanovat na třiceti bodech, ale na snižování to nebylo.

 

V poslední čtvrtině už oba trenéři posílali na palubovku hráčky, které nedostávají tolik prostoru v jiných zápasech. Vždy tam však ze strany USK byly minimálně dvě hráčky základní rotace, podobně to platilo i u nás. Pochopitelně sestavy na obou stranách v takovém složení nejsou zvyklé hrát, proto bylo k vidění více nepřesností. Na druhou stranu zase více bojovnosti o každý neutrální míč. Bohužel jsme se nevyvarovali ztrát poblíž půlící čáry, které využili hosté k jednoduchým útokům. Body USK po našich ztrátách narostly až na devatenáct.


„Ve druhém poločase už se plně projevila totální únava z nevyspání a dlouhé cesty a naše hráčky byly rády, že dokázaly zápas aspoň dochodit do konce.  Takový je ale basketbalový program, a pokud chceme hrát Eurocup, což chceme, tak se nám takovéto dramatické kombinace zkrátka budou stávat. Svým holkám moc děkuji za nasazení a přístup k zápasům jak v Raguse, tak proti USK. Teď nás čeká dvoudenní odpočinek a pak už se budeme koncentrovat na Karlovy Vary, které přivítáme v naší hale v pátek 8. prosince 2017 od 19:00,“ uzavřel trenér Kurucz.

 

Body: Linskens 14 (11 doskoků), Bakajsová 9 (7 doskoků), Chomenčuk a Mircová 7, Mocová a Wells 5, Hamplová 4, Huňková 3, Šotolová a Žampová 2 - Zahui 17 (9 doskoků), Bonner 16, Xargay 15, Režan 12 (8 doskoků), Kat.Elhotová a Romero 11, Kar.Elhotová 9, Brabencová a Voráčková 6, Pospíšilová 2, střelba za 2 body: 50/19:66/35, trojky: 17/3:9/3, TH: 17/11:30/26, doskoky: 37:48, ztráty: 19:6, zisky: 5:13, fauly: 23:15, čtvrtiny: 14:23, 20:28, 15:28, 9:26  

 
vloženo: 03.12.2017 00:49 / přečteno: 27917x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.