Z DLOUHÉ CESTY ROVNOU NA ZÁPAS

Z DLOUHÉ CESTY ROVNOU NA ZÁPAS

Po návratu z posledního zápasu EuroCupu neuběhne ani dvanáct hodin a už budou zase naše hráčky připraveny k úvodnímu rozskoku ligového utkání proti USK, které završí první polovinu základní části ŽBL.

Jen si představit těžšího soupeře než je USK Praha. Od roku 2013 v české lize neporažený soupeř má na svém kontě již 122 vítězství v nepřerušené sérii. I když před touto sezonou udělali v USK několik změn v sestavě a tým omladili, má v české lize absolutně dominantní postavení. Stačí se jen podívat na průměrné skóre v letošním ročníku ŽBL - 109,8 : 47,6 - asi netřeba dál komentovat. Šest zápasů z deseti skončilo trojciferně a jen týmy Hradce Králové (81), Žabin (86), Slávie a KP Brno (98) se ubránily stovce.

 

USK udělalo poměrně dost změn ve své sestavě. Odešly Kia Vaughn, Soňa Petrović, Candice Dupree, Ilona Burgrová, Laia Palau, Tereza Šípová a Anete Steinberga. Místo nich přišly rozehrávačka Leticia Romero, pivot Marija Režan, power forward Amanda Zahui a Dewanna Bonner. První zkušenosti ve velkém basketbalu nově sbírají Kristýna Brabencová a Julie Pospíšilová. Jedinou výraznou trhlinou v sestavě Pražanek je zranění Terezy Vyoralové, která si z univerziády přivezla přetržené kolenní vazy, což je po plastice absence delší než půl roku.

 

Kromě samotné kvality soupeře nenahrává sobotnímu zápasu ani skutečnost, že jsme během pátku museli absolvovat dlouhý přesun z jižní výspy Itálie do Nymburka. První dva tisíce kilometrů z Catanie do Mnichova jsme absolvovali letadlem, ale kvůli problematickému spojení jsme v Německu přistáli až v půl deváté večer. Odtud by spoj pokračoval až druhý den ráno, a proto jsme volili čtyřsetkilometrovou cestu z letiště do Nymburka mikrobusem. Příjezd do Nymburka je plánován někdy kolem druhé hodiny a o jedenáct hodin později už čeká na hráčky úvodní rozskok zápasu.

 

„Zvažuji, že by hráčky, které hrají v posledních dnech hodně minut jako je Alena Huňková, Krystal Vaughn a Saša Chomenčuk, dostaly volno. Odehrály těžké zápasy v rychlém sledu a nechci riskovat možné zranění podpořené velkou únavou těla. Také je to šance dát prostor dalším hráčům, kterým kontakt s evropskou špičkou jen prospěje. Chci se rozhodnout těsně před zápasem po poradě s hráčkami. V Itálii odehrály dlouhé minuty, a i když se jim na prvním pohled podle statistik tolik nedařilo, podaly stoprocentní výkon. Obranu neodchodily,“ řekl před utkáním, které začíná ve 13:00 hodin trenér Kurucz. 

 
vloženo: 01.12.2017 20:01 / přečteno: 27309x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.