V BRNĚ PŮJDE O PRŮBĚŽNÉ 2.MÍSTO

V BRNĚ PŮJDE O PRŮBĚŽNÉ 2.MÍSTO

Na sobotu se v Brně připravuje souboj dvou tabulkových sousedů a zároveň dvou týmů, které hrají FIBA Eurocup. Utkání proti KP Brno začíná už v 15:30.

Aktuálně s nejlepším brněnským týmem jsme se v lize utkali desetkrát a bilance je vyrovnaná. Pětkrát jsme zvítězili my, pětkrát Brno a dokonce i bilance skóre je velice těsná 703:696. Z porážek nás pochopitelně nejvíce mrzí ty, které přišly na konci minulé sezony, kdy jsme s KP Brno prohráli v souboji o bronzové medaile 1:3 na zápasy. V rozhodujícím utkání doma jsme podlehli 56:59 díky o chloupek větší bojovnosti soupeře v závěru zápasu a také díky většímu bodovému příspěvku lavičky.

 

Fatální byly i oba zápasy základní části v minulé sezoně. V září jsme nejprve Brno porazili na jejich palubovce o šest bodů 79:73, ale na domácí palubovce jsme prohráli o sedm bodů. Řekne se bod… ale vzhledem k tomu, že po 22.kole měly oba týmy stejný počet vítězství a proher, odsoudil nás tento jediný bod k semifinále proti USK Praha a v zápasech o třetí místo nám sebral výhodu domácího prostředí. To všechno umí jeden bod.

 

Kromě těchto utkání v ŽBL jsme sehráli s Brnem dva přípravné zápasy, které jsme oba vyhráli. Před touto sezonou 79:74 a před minulou sezonou 59:56. Obě dvě utkání jsme odehráli v Brně. 

 

V jaké situaci jedeme do Brna v letošním ročníku ŽBL? Z pozice týmu, který má o jedno vítězství více a rozdíl ve skóre máme o trochu lepší, konkrétně o 16 bodů. I z tohoto titulu je pro obě družstva tento zápas hodně důležitý. „Bude to hodně těžký zápas, protože KP bude chtít využít domácího prostředí, vyhrát a dostat se opticky před nás. Věřím, že jim to znemožníme,“ říká trenér Kurucz.

 

Brno může být psychicky i fyzicky trochu nahoře, protože poslední zápas v Eurocupu vyhrálo a my naopak prohráli, i když po dobrém výkonu. Rozdíl bude také v únavě. Zatímco Brno hrálo eurocupový zápas doma, my v Maďarsku a museli jsme absolvovat dvě cesty autobusem. „Zbraně skládat nechceme, naším cílem je vyhrát i v Brně, jako jsme vyhráli před sezonou,“ zůstává trenér Kurucz naladěn bojovně.

 

Oba dva týmy pojí nejen blízkost postavení v tabulce ligy a skutečnost, že oba hrají FIBA Eurocup, ale také silná a podobně složená základní pětka. Brno má pod košem dvojici zkušených Šujanovou a Burgrovou, na křídle Prokešovou, a na perimetru rychlou Kopeckou a Andělovou na pozici jedna, dva.  To jsou jména, která slibují vyrovnaný souboj. „Rozhodující slovo mohou říct lavičky,“ kloní se k tomuto scénáři trenér Kurucz. U Brna nastupuje z druhého sledu na delší časový úsek především Remenárová a Beránková. Nesmíme zapomínat také na Satoranskou a naši bývalou hráčku Verlíkovou.

 
„V zápase půjde o to, kdo komu vnutí svůj styl hry. Musíme věřit, že naše obrana bude taková, abychom nedali soupeři dávat koše ze druhých šancí a po našich ztrátách. Brno hraje hodně na podkošové hráčky, hráčky na pozicích dva a tři hrají hodně rády hru zády ke koši. Bude třeba ubránit vnitřní prostor,“ prozradil trochu z taktické kuchyně trenér Kurucz. 
 
vloženo: 24.11.2017 17:38 / přečteno: 27334x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
 12 345 6
789 1011 1213
1415 161718 1920
2122232425 2627
28293031   
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.