V BRNĚ NA VÝBORNOU

V BRNĚ NA VÝBORNOU

Po reprezentační přestávce jsme si obnovenou ligovou „premiéru“ odbyli v Brně u toho, ze tří brněnských, nejlehčího soupeře - Techniku. Utkání jsme drželi pod kontrolou od samého začátku a nakonec jsme zvítězili 85:41.

Podle konečného výsledku a podle předvedené hry mělo utkání jednoznačný průběh. Během zápasu jsme ani jednou neprohrávali a rozdíl se každou čtvrtinou zvyšoval. Domácí dali v prvním poločase 23 bodů, ve druhém jen 18 a celkových 41 bodů bylo nejméně bodů, které dokázal Technic v letošní sezoně nastřílet. I pro nás to byla letos nejlépe zvládnutá obrana. Potěšující je i rozdělení minut. Všechny hráčky hrály kolem dvaceti minut. „Dvacet minut by hrála i Míša Mocová, ale bohužel, se vyfaulovala už po dvanácti minutách,“ doplnil trenér Kurucz. Pouze jedenáct minut strávila na palubovce také Saša Chomenčuk. „Hra soupeře se na naši hráčku hodně soustředila, pod košem na ni bylo hodně kontaktů a nechtěli jsme riskovat případné zranění,“ vysvětlil trenér Kurucz.

 

V zápase, který jsme kontrolovali od úvodního rozskoku, jsme se dopouštěli možná více ztrát, než bylo žádoucí. Celkem jsme jich na konci zápasu měli 17. „Zkoušeli jsme si nějaké nové věci a to se projevilo na větším množství ztracených míčů. Někdy jsme se snažili akci dohrát až do konce, i když ta poslední přihrávka možná být neměla,“ nechalo ale trenéra Kurucze klidným. V utkání jsme se mohli opřít o dobrou rozehrávku, byli jsme lepší ve hře jedna na jedna, dokázali jsme vyklidit podkošový prostor a vniky do vymezeného území pak byly jednodušší. V obraně jsme několikrát nevěřili, že by mohly domácí hráčky zvednout trojku, a nakonec jsme od Půlpánové a Zrůstové dostali pět trojek. Vad na kráse ale mnoho nebylo.

 

Zápas jsme začali zostra a po pěti minutách jsme vedli o deset bodů 12:2. Tlačili jsme se pod koš a domácí nás zastavovali jen za cenu nedovolených zákroků. Po třech a půl minutách byl poměr faulů 4:1. Pod košem nejprve kralovala Saša Chomenčuk, poté Kiki Linskens, na perimetru operovala kapitánka Huňková a spojovníkem byla na křídle hrající Krystal Vaughn, která po reprezentační přestávce nic nezapomněla ze svých dovedností a hrála výborný zápas. Už po první čtvrtině bylo jasné, jakým směrem se bude utkání vyvíjet. Vedli jsme 23:10 a hlavně jsme do listiny střelců zapojili osm hráček, domácí jen tři. I když jsme měli několik ztrát, na body po ztrátách soupeře jsme vedli 11:0 a útočný doskok nám přinesl bodů sedm.

 

Ve druhé čtvrtině náskok utěšeně narůstal. Domácí se dokázali v závěru přeci jen trochu bodově prosadit, ale na jedenadvaceti bodovém polštáři se pár košů Techniku hravě ztratilo. V druhém poločase jsme domácí ubránili dvakrát na devíti bodech ve čtvrtině a sami jsme jich dali minimálně dvakrát více. Pravidelné střídání nemělo výrazný vliv na výši rozdílu ve skóre, během třetí čtvrtiny jsme náskok vytáhli na třicet bodů a v poslední nad čtyřicet. Do hry se zapojily všechny hráčky z lavičky a nakonec se hráčky mimo základní pětku poskládaly na 38 bodů a žádné jméno nezůstalo bez bodového zápisu. V poslední čtvrtině jsme hráli jak trpělivé útoky z hezkými přihrávkami, tak rychlé protiútoky, tlačili jsme se pod koš, kde jsme sbírali fauly, dávali jsme koše s faulem. Nakonec jsme stáli osmatřicetkrát na čáře trestných hodů, odkud jsme si přinesli 28 bodů.

 

„Sehráli jsme výborný zápas s kolektivním pojetím hry, ale přesto bych chtěl vyzdvihnout zkušenost Aleny Huňkové, bojovnost Krystal Vaughn, výbornou práci pod košem Míši Mocové, která si připsala 10 doskoků. Monika Hamplová ukázala, že je platnou hráčkou v obraně a dostatečně agresivní v útoku, protože za dvacet minut stála sedmkrát na čáře trestných hodů. Jsem rád, že výrazný prostor dostala a solidní výkon podala Žaneta Dušková, která k šesti bodům přidala 7 doskoků a jedinou ztrátu vyvážila jedním ziskem,“ chválil individuality kouč Kurucz.

 
Řekli po utkání:

Lucie Zítková (trenérka Technic Brno): „Dnešní zápas měl jasného favorita, ale naše hráčky předvedly velkou bojovnost, která jim vydržela po celý zápas. Jediné, co nás trápilo, byla špatná střelba a občas špatná komunikace. Nymburk odehrál pěkné utkání a protočil celou střídačku, čímž nám umožnil hrát důstojné utkání.“

 

Daniel Kurucz (trenér DSK Basketball Nymburk): „Já si myslím, že jsme byli lepším týmem, ale byly pasáže zápasu, kdy hrál Techinc velmi dobře. Dařila se jim střelba za tři body, kterou jsme špatně bránili. Brali jsme to hodně jako přípravu na pohárové utkání v Maďarsku, kde potřebujeme o bod vyhrát a jsem rád, že mi hráčky ukázaly, že jsou v dobré formě. Přeji Technicu co nejvíce výher, aby se popral o play-off, protože na to má.“

 
vloženo: 21.11.2017 17:43 / přečteno: 28531x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
 12 345 6
789 1011 1213
1415 161718 1920
2122232425 2627
28293031   
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.