REPRE-PAUSA SKONČILA

REPRE-PAUSA SKONČILA

Ve středu skončila reprezentační přestávka v ženské lize a od soboty už se zase bude bojovat o body v ŽBL. Nám v přípravě chyběly jen dvě hráčky Saša Tarasová, která se do Nymburka už nevrátí a Kyara Linskens.

Trenér Svitek si z našeho týmu žádnou hráčku nevybral, a proto v desetidenní pauze chyběly jen Tarasová a Linskens. Saša Tarasová se v běloruském výběru neztratila. V prvním zápase v Polsku, kdy hosté z východu vyhráli 70:62, proměnila Saša 2 pokusy ze čtyř z pole a přidala 3 trestné hody ze čtyř, což dalo dohromady 8 bodů. V utkání proti Estonsku, které domácí Bělorusko vyhrálo 80:63, Saša odehrála 24 minut a do koše soupeře přidala 15 bodů při střelbě z pole 9/6. V dalším pokračování ŽBL ji však v dresu Nymburka neuvidíme, jak jsme vás už před nedávnem informovali. Sašu však neuvidíme ani v dresu Slávie, kam její kroky původně směřovaly. Nakonec se naší bývalé rozehrávačce splnil cíl a vrátila se do Německa. Hájit bude barvy Hannoveru, aktuálně týmu ve středu tabulky Bundesligy.
 

Druhá naše reprezentantka Kyara Linskens se do Čech vrátila ve čtvrtek v noci a také se dvěma vítězstvími. V prvním utkání přehrál belgický nároďák Švýcarsko 85:56 a Kiki zaznamenala za 13 minut na hřišti 8 bodů, 5 doskoků a 2 bloky, 3 zisky ale také 4 ztráty. Ve druhém zápase proti Německu doma, který Belgičanky vyhrály 103:60, pobyla Kiki na palubovce 15 minut a proměnila polovinu svých střeleckých pokusů. K osmi bodům přidala 6 doskoků. Posledním týmem v kvalifikační skupině je Česká republika.   

 

Zbývající kádr trénoval v Nymburce. Hráčky také dostaly více volných dní a dokonce Krystal Vaughn a Saša Chomenčuk stihly na otočku výlet za svými přáteli.

 

Na otázky ohledně reprezentační přestávky odpovídal trenér Dan Kurucz.        

 

Jak jste strávili „volné“ dny reprezentační přestávky?

Nejdřív jsme doléčovali drobné šrámy, taktéž jsme se soustředili na individuální herní činnosti, protože nás nebylo ani deset. Ve druhém týdnu jsme cvičili určité nové prvky v útoku, a také spolupráci a komunikaci v obraně.  

 

Co byste považoval za největší negativum a co za největší pozitivum?

Na reprezentační pauze jsme měli dvě hráčky, Kiki Linskens, která se vrátila až 16.11., a Alex Tarasavu, která se nakonec nevrací nejen k nám, ale ani do ČR. Saša Chomenčuk a Krystal Vaughn dostaly pár dnů volna navíc. Pozitivem bylo rozhodně to, že jsme měli čas se věnovat individuálním činnostem a také trochu nově rozvrstvit tým po odchodu Tarasovové. Negativem je rozhodně zápasová pauza, kdy většina hráček tak trochu vypadne ze zápasového rytmu a nevíme, jak se budou třeba v první čtvrtině zápasu po 10 dnech schopny poprat o pozice... Pozitivem je rozhodně též doléčení různých drobnějších zranění a neduhů. Nyní jsou všechny hráčky v zásadě zdrávy a v plné síle. 

 

Celkově je takové přerušení více pozitivním nebo negativním zásahem do rytmu týmu?

Pro nás bych řekl spíše negativním, protože tak trochu ztratíme zápasový rytmus, který máme díky Eurocupu a ŽBL v systému čtvrtek - sobota. Většina týmů ligy má zápasový rytmus volnější, protože hraje jen ŽBL,  a tak jim pauza nemusí tolik uškodit. My jsme měli právě před pauzou velmi slušnou formu (porazili jsme jak  Hradec tak Barreiro) a já jen mohu doufat, že se ji holky udrží i nadále. 

 

Je takový restart pravidelných zápasů srovnatelný se začátkem ligy?

Myslím, že úplně ne, protože týmy již mají soupeře dobře načtené. Samozřejmě, když se připravujete individuálně, bude trochu chybět sehranost týmu, to je podobné se začátkem sezony. Na posledním tréninku jsme si zahráli i modelově 5 na 5, takže určitou "zápasovou" zkušenost jsme si připomněli. První zápas po pauze bude ale asi i tak dost rozháraný. 

 

Chyběla nám v podstatě jen jedna hráčka. Sledoval jsi její výkony v belgické reprezentaci?

Ano, Kiki jsem sledoval bedlivě a myslím, že hrála hodně dobře. Vedle dlouhověké hvězdy Wauters a hvězdné Meeseman se naše Kiki rozhodně neztratila a za 12 a 15 minut dala 8 a 8 bodů, přičemž k tomu přidala 5 a 6 doskoků. Belgie má nyní opravdu dobrou generaci a věřím, že spolu s naším národním týmem postoupí z kvalifikace.

  

Donesly se k vám nějaké informace o změnách v jiných týmech během reprepauzy?

Upřímně řečeno nedonesly, jen u Veroniky Rybové, která přestoupila do Slovanky MB, a tedy přestup jsme museli potvrzovat. Uvidíme, v jakých sestavách nastoupí týmy v sobotu a neděli v dalším kole ŽBL.
 
vloženo: 18.11.2017 10:43 / přečteno: 27901x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
 12 345 6
789 1011 1213
1415 161718 1920
2122232425 2627
28293031   
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.