KURUCZ: NEKOCHAT SE PO KOŠI

KURUCZ: NEKOCHAT SE PO KOŠI

Naše basketbalistky ukázaly v zápase proti silné Raguse, že dokáží bojovat i proti silnému soupeři. Pokud zopakujeme výkon jako ve středu, měla by nymburská pevnost odolat i nájezdu Lvic.

Osmé kolo Ženské basketbalové ligy je soubojem o druhé místo v tabulce, což je při síle USK Praha vlastně nejvyšší dosažitelné průběžné umístění v tabulce. Hradec patří v posledních letech k české špičce. Za uplynulých 5 let získaly hradecké Lvice čtyři medaile - dvě bronzové (2013 a 2014) a dvě stříbrné (2015 a 2017). Z toho úhlu pohledu je Hradec favoritem sobotního zápasu. Pokud se ale podíváme na posledních deset vzájemných zápasů, pak je na tom daleko lépe náš tým. Vyhrál totiž devět z nich a jedinou porážkou je první utkání minulé sezony v říjnu roku 2016. Tehdy jsme prohráli na Eliščině nábřeží o 17 bodů, domácí odveta však vyšla v ledu luxusně. Svého soupeře jsme převálcovali o 36 bodů.
 

Pokud bychom se podívali na vzájemné zápasy od roku 2014, byl by poměr vyrovnanější. Z 18 duelů jsme vyhráli jedenáctkrát a sedmkrát jsme prohráli. Proti Lvicím se nám daří v přípravě, to jsme třikrát vyhráli. V Českém poháru je naše bilance vyrovnaná 1:1 a tedy v ŽBL máme 7 vítězství a 6 porážek, bilance velmi vyrovnaná. Stejně vyrovnané je také celkové skóre 1292:1258. Zajímavý pohled je i na skóre našich domácích a venkovních zápasů. Na domácí i venkovní palubovce jsme totiž nastříleli stejný počet bodů 646. Doma jsme inkasovali 645 a venku 613 bodů.

 

I v letošní sezoně jsou výkony obou týmů vyrovnané. Oba dva prohrály v uplynulých sedmi kolech jeden zápas a shodou okolností ve stejný den v předminulém kole a na palubovce svého soupeře. Naše hráčky utrpěly výraznou porážku na Slávii 77:105 a Hradec prohrál s KP Brno 60:74. V minulém kole obě družstva své zápasy vyhrála. My jsme se trochu trápili na Slovance, ale nakonec jsme zvítězili 78:69. Ani Hradec kolo před tím neodehrál v Boleslavi snadný zápas. Ještě před poslední čtvrtinou vedl o čtyři body. Nakonec Slovanku porazil 105:82. V minulém kole Sokol Hradec Králové na domácí palubovce rozhodl utkání proti předposlednímu Techniku Brno už v prvním poločase (53:20) a nakonec svého soupeře zničil rozdílem třídy 102:46.

 
Trenér Kurucz před zápasem

Sokol hraje velmi rychle, má silný perimetr a má dobré střelce za tři body. V této sezoně má i hráčky, které se umí dostat dobře na doskok a to Lenku Šípovou a Renátu Březinovou. Předpokládám, že se bude hrát rychlý basketbal a bude hodně záležet, jak se nám povede pod košem. Pokud soupeře dokážeme přeskákat, vyhrajeme.

 
O favoritu utkání

Zápas je otevřený - padesát na padesát, ale protože hrajeme doma, bude poměr 51 na 49 pro nás. V každém případě si myslím, že to bude jeden z vrcholů základní části ŽBL této sezony.

 
O Lence Šípové

V jednu chvíli se Hradci rozpadla sestava podkošových hráček a museli to řešit. Lenka teď hraje více minut, než by hrála v Nymburce. Myslím, že panuje všeobecná spokojenost; u nás dostane větší prostor Petra Bakajsová i Míša Mocová, Lenka Šípová zase pravidelně nastupuje v základu Hradce.

 
O rychlém protiútoku Hradce

Musíme si uvědomit, že soupeř hraje rychlý protiútok a zajišťovat obranu ve dvou lidech. Když dáme koš, nemůžeme si myslet, že jsme vyhráli zápas, ale vzít nohy na ramena a pelášit do obrany. Hradec velice rychle vyhazuje po koši, a pokud se soupeř kochá tím, že dal koš, má smůlu. 

 
vloženo: 27.10.2017 17:47 / přečteno: 28937x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   1234
567891011
1213141516 1718
192021222324 25
262728    
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.