PROVĚŘÍ NÁS SLOVANKA

PROVĚŘÍ NÁS SLOVANKA

Zítra v podvečer začne poslední utkání sedmého kola Ženské basketbalové ligy, ve kterém se proti sobě postaví naše hráčky a celek Slovanka MB.

Oba týmy v tabulce dělí pět soupeřů, ale v současném rozpoložení našeho týmu nebude ani zápas proti devátému družstvu ŽBL jednoduchý. Do karet nám může hrát snad je to, že jedna z nejzkušenějších hráček soupeře Novotná má být, jak se proslýchá, ze studijních důvodů mimo a že budou chybět další dvě hráčky užší rotace sestry Ješkeovy.

 

Nejvytěžovanější hráčkou je rozehrávačka Tereza Motyčáková, která zatím přesnou ruku ve střelbě z pole nemá, ale jejích 29 trestných hodů dává tušit, že se snaží o atakování koše z nájezdů, čemž odpovídá i 3,2 doskoků na zápas. Podobný počet odehraných minut má také Američanka Middleton, které se daří proti českým týmům, zastavit ji dokázaly jak Žabiny tak KP Brno. Pozor si musíme dát také na Denisu Harapesovou, která je ve Slovance už čtvrtým rokem a na střídačce si zatím moc neposedí. Hradci dokázala nastřílet 22 bodů a KP Brno dvacet.   

 
Trenér Kurucz před zápasem:

„Po třech porážkách v řadě je potřeba zvítězit a zatímní výsledky v české lize nám dávají velkou naději. Ovšem vzhledem k výsledku, který Slovanka uhrála proti Hradci Králové, nechci soupeře podceňovat (po třech čtvrtinách to byl vyrovnaný zápas - pozn.). Chystáme herní změny, které by měly týmu pomoci. Věřím, že se dá náš tým dohromady. Zlepšit se dá jen tvrdou prací. Nejdříve je práce, pak jsou koláče, říká české přísloví. Potřebujeme pracovat jinak, než do této chvíle, žádné vítězství nepřijde samo.“

Čím může být soupeř nebezpečný?

„Hrají rychle dopředu, mohou být aktivní v doskocích. Zatím jsme soupeřům ukázali, že na nás platí agresivní obrana rozehrávky a křídel. Mohou na nás nastoupit, mohou po nás skákat, chodit nám do přihrávek. I my máme silné zbraně, kterými bychom mohli dotáhnout utkání do vítězného konce.“

 
 
 
 
vloženo: 21.10.2017 14:22 / přečteno: 29359x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.