PRVNÍ LETOŠNÍ PROHRA

PRVNÍ LETOŠNÍ PROHRA

Slavie ukázala, že na domácí palubovce poráží všechny své soupeře. Využila naší únavy z cesty do Portugalska a zásluhou většího tlaku v útoku i obraně vyhrála 105:77.

I když je Slavia tým, který doma nastřílí hodně košů, počet obdržených bodů je příliš vysoký. Na domácích hráčkách byla vidět vyšší chuť jít v útoku do kontaktu a tlačit se pod koš. Svědčí o tom například počet trestných hodů, kterých Slavia střílela 36, my ani ne polovinu. Skoro třetina bodů domácích byla dosažena v zásadě tím nejjednodušším způsobem. V agresivitě nájezdu vynikala především Pudláková, která stála na čáře trestných hodů dvanáctkrát. Navíc i všechny její body ze hry byly dosaženy z vnitřního území, stejně tak jako všechny koše rozehrávačky Russell. Naopak pivotka Felixová nám dala nejvíce trojek. Tak trochu postavené na hlavu :-)

 

Domácí se dokázali dobře postarat o svůj podkošový prostor. Z bedny jsme my dokázali nastřílet jen tucet bodů, oproti třiceti čtyřem Slávie. I když jsme měli 15 útočných doskoků, dá se říct, že domácí hráčky dobře braly na záda a k získání útočných doskoků pustily jen naše dvě nejvyšší hráčky Linskens a Chomenčuk. Ze druhé šance vytěžila Slavie 23 bodů, co je při 11 útočných doskocích výborné číslo. Bohužel nás domácí hráčky přehrály i v rychlém protiútoku. Podtrženo, sečteno - už podle statistických veličin jsme mnoho šancí na úspěch neměli. V utkání nám chyběla dobrá komunikace v obraně, abychom soupeři co nejvíce znepříjemnili nájezdy ke koši.

 

Do základní sestavy poslal trenér Kurucz je třem očekávaným oporám Linskens, Chomenčuk a Vaughn na perimetrové pozice Elišku Mircovou a Moniku Hamplovou. Utkání se v prvních minutách nevyvíjelo špatně. Byli jsme bodově vpředu, k čemuž nám pomohly dvě trojky Elišky. Jenže šťastné období trvalo jen pět minut. Přišly jedna dvě nepovedené střely, ztráta míče a domácí se dostali do vedení a hlavně získali sebedůvěru. Devět bodů ztráty na úvod zápasu nebylo to rozhodující číslo, ale 30 obdržených bodů zdvihalo varovný prst. Do dvouciferných hodnot poslala rozdíl trojkou Felixová, která po dvou útocích poslala Slávii do vedení už 38:23 další trojkou. Eliška Mircová ještě trojkou o desku z levé strany zapudila nejčernější myšlenky, ale ne na dlouho. V posledních pěti minutách se naše hra na obou koncích hřiště rozpadla a po 17,5 minutách přešli domácí do dvacetibodového vedení. Jejich průniky do koše jsme nezastavili, a pokud jsme se najíždějící hráčce připletli do cesty, byl z toho koš s faulem.

 

Na začátku druhého poločasu se blýskalo na lepší časy. Eliška se prezentovala dvěma trojkami a za čtyři minuty jsme snížili vedení Slávie na 14 bodů na 58:44. Tím ale úsek, který jsme vyhráli 11:2, skončil. Domácí se zase začali tlačit pod koš, proměňovali svoje nájezdy a po necelých dvou minutách jsme zase ztráceli 20 bodů. Na konci čtvrtiny až na 24 bodů (82:58). Čtvrtá čtvrtina se dlouho vyvíjela jednostranně. Domácí byli na koni. Jejich útok jsme nedokázali zastavit a rozdíl se stále zvyšoval, protože našich povedených střel bylo jako šafránu. Až posledních 100 sekund, možná už jako důsledek polevení domácích, jsme vyhráli 11:0, což stačilo jen na kosmetickou úpravu celkového skóre.

 

Po utkání řekl trenér Kurucz: „Byli jsme unavení po dlouhé cestě z eurocupového zápasu. Zároveň se potvrdilo, že nám nefunguje obrana tak, jak by měla. Místo tvrdé práce jsme v obraně příliš kreativní, což je na škodu.“

 

Body: Bellock 23, Pudláková 22, Madden 14, Felixová 13, Russell 12, Sedláčková a Dvořáková 6, Rusiňáková 5, Klokočníková a Andělová 2 - Chomenčuk 15 (10 doskoků, 5 bloků), Mircová 15 (trojky 5/7), Vaughn 13, Liskens 10 (10 doskoků), Hamplová 7, Gallasová 6, Tarasová 5, Žampová, Mocová a Bakajsová 2, střelba za 2 body: 53/30:53/22, trojky: 18/5:22/7, TH: 36/30:17/12, fauly: 16:30, doskoky: 45:44, ztráty: 7:18, zisky: 9:3, čtvrtiny: 30:21, 26:12, 26:25, 23:19

 

Je jasné, že poslední dvě porážky v Portugalsku a na Slávii jsou nepříjemné. Ovšem v dlouhodobé soutěži, jako je ŽBL, jedna prohra mnoho neznamená, zvlášť když ztratil i Hradec. Je potřeba hlavně nepodlehnout panice a poctivou prací v tréninku i zápase se odrazit i k dobrým výsledkům. Tým je nový a je potřeba věřit, že se kvalita kádru projeví i výsledkově. Ve čtvrtek nás čeká velice důležitý zápas v Eurocupu s maďarským neúspěšným kvalifikantem o Euroligu. Utkání  se Szekszardem začíná ve čtvrtek 19.října v 19:00 hodin. 

 
vloženo: 15.10.2017 01:09 / přečteno: 28972x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.