V SÉRII VEDEME 2:1

V SÉRII VEDEME 2:1

Utkání proti Slavii Praha mělo náboj, gradaci, napětí … a taky na konci naše vítězství 73:69. Myslíme, že to byla dobrá reklama na basketbal.

Ani jeden tým v úterý nechtěl dopustit chybu z minulých dvou utkání a pustit soupeře do nějakého výrazného vedení a pak ho v potu tváře dotahovat. Rozdíl ve skóre se ani jednou nedostal nad devět bodů, ať už v neprospěch jednoho nebo druhého týmu.

 

Z bodové přetahované první čtvrtiny se poprvé trochu vymanil soupeř, když dal o koš více než my a vedl o tři body. Na naší straně se o body staraly podkošové hráčky Udoděnko, Chomenčuk a Pavel. Posledně jmenovaná musela střídat dvěma fauly limitovanou Sašu už po dvou odehraných minutách. Na straně hostů se podle očekávání prosazovala především Vaughn, autorka sedmi bodů z devíti. Na stav 8:13 ve prospěch Slavie upravila Jamie Russell, která zahrála v Nymburce výborný zápas a svůj čtvrtý bod, kterým upravovala právě na 8:13, získala z rychlého protiútoku po zisku míče. Možné problémy hasil trenér Kurucz oddechovým časem. Pětibodovou ztrátu opět umazaly pivotky. Nejprve trojkou Taisiia Udoděnko a zpod koše Elizabeth Pavel. Do vedení nás dostala Eliška Mircová, která nastoupila v základní pětce a její klíčové koše na ní ještě čekaly. Vyrovnání bylo důvodem oddechového času hostů. Těsné vedení o dva body jsme si přenesli i do druhé čtvrtiny. Náskok mohl být vyšší, ale s osmi ztrátami je to technicky nemožné.

 

Druhou čtvrtinu odpálila Taisiia trojkou, ale Slavie se opět po zisku míče dotáhla na bod. Znovu jsme dvěma koši v řadě odskočili, ale hosté stejným způsobem kontrovali a znovu to bylo po zisku Dvořákové. Předcházel tomu úsek, kdy se ani jednomu týmu nepodařilo skoro dvě minuty skórovat. Úspěšnou trojkou se prezentovala Lenka Bartáková, jenže Russell si hned z protiútoku vzala body zpět. Vzápětí na našich šest bodů v řadě Slavie nenašla odpověď. Tři a půl minuty před koncem jsme vedli 33:26 a ani v dalším průběhu druhé čtvrtiny se to neměnilo. Oba týmy bojovaly s maximálním nasazením a na straně hostů se výrazně profilovaly dvě hráčky. Podle očekávání Krystal Vaughn s 15 body a Jamie Russell s jedenácti. Pak už měla Slavie jen šestibodovou Pudlákovou a dvoubodovou Dvořákovou. Na naší straně kralovala Taisiia Udoděnko se 14 body (trojky 2/3, dvojky 4/6, 6 doskoků) a k tomu jsme však měli ještě sedm dalších hráček, které pomohly nějakými body.

 

Třetí čtvrtina nezačala pro nás špatně. Stále jsme drželi Slavii na dostatečný distanc mezi pěti a  sedmi body. Ani jedno družstvo však nedokázalo překročit svůj stín. Když už jsme ubránili útok hostů a mohli jsme vedení zvýšil, selhali jsme v útoku také. Jenže to samé provázelo i soupeře. Slavie však nasadila ve třetí čtvrtině zónu. Nám se nedařilo střelecky z dálky, nedokázali jsme se propracovat ke koši a začali jsme ztrácet půdu pod nohama. V obraně jsme však iniciativu nepustili a pomáhali jsme si hodně na doskoku. Přesto se hostům podařilo trojkou snížit na 52:50. Kalich hořkosti naplnila 21.bodem Vaughn, který znamenal zároveň vyrovnání na 52:52. Ještě jsme se košem Bartákové utrhli, ale Felixová, která do té doby měla nulu v kolonce střelců, se trefila za tři body. Koš, který nabudil početné fanoušky Slavie potvrdila také 21.bodem Russell. Hosté vedli 57:54 a s námi to nevypadalo dobře. Bojovali jsme, to nelze upřít, ale byl to boj s větrnými mlýny. Nedokázali jsme dát koš. Další úspěch Felixové znamenal vyrovnání zatím největší ztráty pěti bodů v zápase (54:59).

    
Začala poslední čtvrtina. Byli jsme v bodové ztrátě, nedařilo se střelecky. Holky bojovaly, bylo ale otázkou času, kdy je nervozita dožene. Na první koš poslední čtvrtiny jsme čekali více než tři minuty. Vzhledem k tomu, že jsme dobře bránili, ani u hostů body nepřibývaly rychle. Přesto se rozdíl dostal na devět bodů (54:63). Do konce bylo hodně času, sedm minut, ale nervozita už mohla začít ovládat naše ruce. Konečně přišel koš Elizabeth a ještě k tomu bonus, který Ely proměnila až s neobyčejným klidem. Jakoby tenhle náš úspěch zviklal hráčky Slavie. Najednou dvakrát po sobě neproměnila svou střelu Vaughn, konečně za čtvrtou čtvrtinu tahle excelentní střelkyně nedala ani bod. Elisabeth si v dalším nájezdu došla pro faul a obě šestky proměnila (59:63 – 34:29 min). Russell proměnila jednu šestku (jediné její body ve čtvrté čtvrtině) a z následujícího útoku dala extrémně důležitou trojku Eliška Mircová (62:64). Pak přišlo naše dobývání podkošového prostoru se dvěma útočnými doskoky, ale bez bodového efektu. Na druhé straně Pudláková proměnila opět jen jednu šestku. Taisiia košem přiblížila rozdíl na bod a Soňa Ursu po útočném doskoku dostala náš tým do vedení (66:65). Po time outu Slavie opět střelecky selhala Vaughn a na konci našeho dlouhého útoku byla druhá trojka Elišky Mircové. Koš, který už Slavii definitivně zařízl. Do konce utkání zbývaly dvě minuty.V šestkovém závěru jsme sice byli procentuálně horší, ale stříleli jsme jich více a hlavně šest sekund před koncem už Lenka oba trestné hody proměnila.  
 
vloženo: 22.03.2017 11:48 / přečteno: 30866x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.