KDO ZÍSKÁ MEČBOL?

KDO ZÍSKÁ MEČBOL?

Od minulého utkání neuplyne ani 48 hodin a už zase budou bojovat týmy Nymburka a Slavie o vítězství v čtvrtfinálové sérii. Vítěz si do dalšího utkání v Praze přinese mečbol a to je motivační faktor, který nemůže zapadnout.

Zatím je série vyrovnaná na počet vyhraných zápasů, docela i na počet bodů rozdílu na konci utkání, ale přesto vyrovnaná není. Oba dva týmy předvedly, že dokáží na svého soupeře hodně zatlačit, ale také, že se mu dokáží hodně poddat. V obou se nejpodstatnější věci odehráli v první čtvrtině a měly pak vliv na celý další průběh. V obou případech se dokázal prohrávající tým do zápasu vrátit, ale nikdy se mu nepovedlo vyhrát.

 

Budeme-li si všímat našeho týmu, jsou výkony hráček v obou utkáních nevyrovnané. Například v prvním zápase fantasticky zahrály Bartáková a Ursu, ale ve druhém se jim nepodařilo zopakovat výkon z domácí palubovky. Naopak v prvním utkání se nedařilo dvojici Huňková – Pavel, ale ve druhém utkání patřily mezi lepší hráčky našeho výběru. „Očekávám, že konečně budou hrát dobře všechny naše hráčky,“ těší se trenér Kurucz.

 

Čas na přípravu však je opravdu krátký. Stihnout se dá maximálně jeden trénink. „Dá se připravit na soupeře tak, abychom ho porazili a my na tom pracujeme,“ vzkázal do Prahy náš trenér a zároveň ví, že nic nového se vymyslet nedá. „Můžeme změnit taktiku obrany, ale nelze nasadit nic nového. Jde o momentální rozpoložení hráček. Hlavně musí být v pohodě, musí věřit, že mohou vyhrát,“ ví trenér Kurucz. Další dva a možná i tři zápasy budou o pohodě a o zdraví. „Myslím, že ze sportovního hlediska je série zajímavá a že výkony obou týmů zatím výrazně převyšují úroveň rozhodování zápasů. Musím říct, že rozhodčí jsou zatím nejslabším článkem série,“ postavil se kriticky k sudím náš kouč.

 

Je stav 1:1 na zápasy jen odrazem postavení obou týmů v tabulce nebo je zklamáním? Na to není jednoduchá odpověď a je důležité z jakého úhlu pohledu se na to podíváme. „Po prvním zápase je to zklamání, protože jsem očekával, že vedení o 22 bodů nás nastaví na vítěznou vlnu a nakopne nás a že budeme ve druhém zápase hrát od začátku dobře,“ podíval se právě z pohledu prvního zápasu trenér Kurucz. Ve druhém zápase se ukázalo, jak dovedou hráčky Slávie využít metru rozhodčích. Jakmile jsme vyrovnali, začaly se o to více tlačit pod koš a získávat fauly. Rozhodčí jim je pískají jak na běžícím páse a oni zápas z trestných hod utrhli. Přestože je Krystal Vaughn trochu flopistka, více faulů jsme měli my.

 

Pro jeden z týmů skončí nejpozději v sobotu sezona. „Jeden tým ušetří měsíc výplat, ale to ani jeden z nás nechce. Věřím, že utratíme více peněz než Slavia,“ chce pustit chlup náš trenér Kurucz.

 
Dnešní zápas začíná v sedm večer ve Sportovním centru v Nymburce.  
 
vloženo: 21.03.2017 10:08 / přečteno: 29889x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.