DOMÁCÍ SLAVIA NÁS PŘED SEBE NEPUSTILA

DOMÁCÍ SLAVIA NÁS PŘED SEBE NEPUSTILA

Domácí Slavia rozhodla především třetí čtvrtinou o vyrovnání čtvrtfinálové série. Využila našich špatných přihrávek do vymezeného území a mírné vedení dostala až to výšek, které byly pro nás už nedosažitelné. Série se stěhuje do Nymburka za stavu 1:1 na zápasy. Slavia : Nymburk 77:61. 

Na úvod zápasu se stalo přesně to, co se stát nemělo. Domácí si vypracovali náskok, který už po čtyřech minutách přesáhl desítku. I když to z basketbalového hlediska nebylo nijak obrovské vedení, psychické rozpoložení sil to nastavilo. Také první tři střelecké pokusy nám nevyšly, i když byly z tří různých akcí. Nedala Soňa nájezd, Šípa volnou trojku a Saša zpod koše, i když se jednalo o těžkou pozici. Poprvé jsme skórovali až po dvou minutách, když se z podběhu trefila Saša Chomenčuk. Stále se nic nedělo, Slavia vedla 4:2, jenže pak přišla trojka Felixové, z poloprotiútoku koš Vondráčkové a time out trenéra Kurucze. Odpovědí na poradu byla ztráta Taisiie a zastavení rychlého protiútoku jen za cenu faulu s dvěma úspěšnými trestnými hody Slávie (11:2). K pěknému průniku se odhodlala Lenka Bartáková, po pivotmansku zády je koši se prosadila Baky. Jenže body dávaly i domácí hráčky a necelé dvě minuty před koncem čtvrtiny jsme prohrávali o tucet bodů přesně. Určitá naděje svitla, když si Vaughn udělala druhý faul v útoku a šla střídat. Na lavičce dlouho nevydržela, když jsme snížili na 18:10, byla zpět. V první čtvrtině si oba týmy úzkostlivě držely obranné doskakování. Nás už zpočátku trápily ztráty, které nás srážely především v momentě, kdy jsme mohli zase o nějaký ten bod stáhnout náskok Slavie. A neméně limitním faktorem byla i úspěšnost střelby.

 

Ve druhé čtvrtině atakovaly domácí hráčky znovu desetibodový rozdíl, ale v ten okamžik dobře hrající Elisabeth Pavel dvě koši v řadě donutila trenéra Stavěla k oddechovému času. Vaughn i přes dobrou obranu Baky skórovala. Ála proměnila trojkový pokus a zaťatou pěstí dala najevo, že by to dnes mohlo padat lépe, zvlášť když hned z dalšího útoku proměnila druhou dalekonosnou střelu (24:22). Po minutě přestřelek se skóre pohnulo až z rychlého protiútoku po zisku Elisabeth. Ta přihrála na krátko Saše, ta už lépe načetla postavení Ály Huňkové a Katky Zavázalové a bylo vyrovnáno (24:24). Dotahování nás asi stálo více sil, ale vzhledem k častému střídání byly všechny hráčky rozehřáty podobně. Po vyrovnání přišla střelecká krize. My jsme měli už před tím potíže se střelbou, ale pět minut bez bodu, bylo hodně. V obraně jsme dokázali domácí držet a ti se neprosazovali. Kdybychom jim nepomohli ztracenými míči, nemusela být nálada v táboru domácích tak pozitivní, jako byla při vedení 32:24. Do poločasu jsme stihli snížit na rozdíl 6 bodů (34:28). Udržet tým s takovým útočným potenciálem jako má Slávie na 34 bodech by bylo v pořádku, ale sami jsme dali jen 28 a to byl problém.

 

Do druhého poločasu jsme vstoupili zcela opačně, než jsme měli. Tři pokažené přihrávky do podkošového prostoru nám vzaly možnost skórovat a domácí všechny tři útoky proměnili ve dva body. Průběžný stav byl 42:30 a my jsme našli sílu jen na snížení na 42:35, když Saša uplatnila dlouhé ruce na útočném doskoku. Pak utekla rozehrávačka domácích Russel obraně Ály a na druhé straně následovala opět těžká přihrávka do podkošového prostoru, kterou bylo možné zachytit jen se štěstím… a to jsme neměli. Přišel trest stoprocentních trestných hodů Russel (46:35). Pěklné individuální prosazení Saši z otočky znamenalo na delší dobu poslední snížení rozdílu pod deset bodů. A pak to bylo krátké one-women show nejlepší hráčky domácích: koš s faulem Vaughn, útočný faul na Vaughn a další koš Vaughn… Závěr třetí čtvrtiny se dohrával především z čáry trestných hodů. Ve třetí čtvrtině, kdy na vině stály nevynucené ztráty při těžkých přihrávkách, absence trojkové střelby, jsme se propadli do patnáctibodové ztráty.    

 

Na začátku nám dali domácí dvěma ztrátami možnost s rozdílem něco udělat, ale nedali jsme ani trojku ani zpod koše. Prosadila se konečně, v zápase poprvé Soňa Ursu ze svého typického nájezdu. Jenže hrobařem našich snah byl koš s faulem Felixové, technická chyba trenéra a koš Felixové o desku z nulového úhlu (63:44). Soňa si po útočném doskoku dopomohla ještě jednou šestkou ke třem bodům, ale Vondráčková trojkou s menším úsilím vše vrátila do starých kolejí. Po dalším koši Vondráčkové, po útočném doskoku, jsme prohrávali o 21 a do konce zápasu už zbývalo jen méně než 6 minut. V nich už bylo jasné, že se se skóre už nic nestane. Jen jsme dokázali zkorigovat rozdíl, ale to nebylo vůbec podstatné.

 

Série se stahuje do Nymburka na úterý 21.3. od 19:00 hodin. Doufejme, že se nám první celý jarní den podaří oslavit výhrou. 

 
vloženo: 20.03.2017 08:09 / přečteno: 29180x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.