TÝM ZÍSKAL DUŠI

TÝM ZÍSKAL DUŠI

Nymburský tým v zápase proti Lokomotivě Trutnov zase získal svou duši zpět. Bez tří důležitých hráček už na začátku a se zraněnou Sašou Chomenčuk v průběhu zápasu dokázal vybojovat cennou výhru 80:61.

Na úvod se doposud trochu zadřená nymburská mašina dávala jen těžko do pohybu. „Asi jsme byly až příliš svázané nervozitou z důležitého utkání,“ vysvětlila úvod utkání kapitánka Alena Huňková. Hostující hráčky možná nabudil i koš, kterého dosáhly už po několika sekundách zápasu. Po chvíli jsme sice vedli 5:4, ale udělali jsme chybu a nechali jsme Milenu Prokešovou na trojce volnou. Pak jsme udělali dvě další chyby a hosté už vedli 11:5 a to ještě neuplynuly ani tři minuty zápasu. Trenér Kurucz musel zareagovat time outem. Po něm se nám podařilo, i když nebylo jednoduché se prosadit, snížit náskok hostů na dva body. Ale opět Prokešová volná na trojce a další tři body Trutnova. S kontaktní trojkou přišla Alena Huňková, ale stále se nedařilo hosty bodově dostihnout. Navíc Prokešová si chytře chodila pro fauly. „Milena Prokešová umí své zkušenosti zúročit. Dokáže na sebe nevázat fauly a rozhodčí to pískají. Já ji to nevyčítám, prostě hraje tak, jak rozhodčí dovolí. Je úsměvné, že získala 10 faulů a udělala jen tři,“ nechalo v trenéru Kuruczovi trochu rozporuplné pocity. Nicméně na hřišti zatím utkání dopělo k vyrovnání, ovšem zároveň přišel další řez do už tak okleštěné naší sestavy. Kozumplíková po srážce se Sašou u koncové čáry vyřadila naši pivotku ze hry. Míša Mocová, která za ní musela naskočit i na čáru trestných hodů, dala jednu šestku a vyrovnala na 17:17. První čtvrtina nakonec skončila naším vítězstvím 23:20. Vedli jsme, ale více ze hry měl Trutnov. Při absolutně vyrovnané střelbě z pole obou týmů 17/7, rozhodl větší počet střílených i proměněných trestných hodů našeho týmu.

 

Ve druhé čtvrtině se poměr faulů i střel z čáry trestných hodů obrátil. Náš poměr byl 4/4, Lokomotiva měla 10/8. Jenže důležitější bylo, že jsme měli z pole o deset střel více. Co bylo ale asi nejdůležitější, měli jsme na svém kontě jen 7 ztrát oproti 13 hostů. Zpočátku se ještě Trutnov dostal do vedení, ale naše obětavost a bojovnost přinášela ovoce. Kromě Soni Ursu se prosazovaly hráčky, které to doposud „neměly“ tolik v popisu práce. Rozdíl ve skóre se i díky obraně, která pracovala velice dobře, postupně zvyšoval. Desetibodové hranice dosáhl po trojce Aleny Huňkové. Když pak z dalšího útoku přidala další trojku, vedli jsme dosud nejvyšším rozdílem 39:28. Hosté na konci zásluhou trestných hodů ještě dokázali stlačit naše vedení pod deset.

 

Začala třetí, z hlediska vývoje utkání rozhodující, část zápasu. První koš dala Soňa Ursu, ale dalších šest bodů přidal Trutnov. Rozdíl se ztenčil na pět. Už se zdálo, že hosté přebírají otěže zápasu. Jenže koš s faulem Elly Pavel jakoby dodal pozitivní energii. Trhlinu do obranné aktivity hostů zasadily čtvrté fauly dvou stěžejních hráček Bouman a Hindrákové. Trutnov se vrátil k zónové obraně, tu ale trojkami rozstřelily Huňková a Ursu v těsném sledu (52:38). Kozumplíková sice připomněla, že i ona může střílet za tři, ale naše krasojízda pokračovala dál. Po páté trojce Huňkové jsme už vedli o příjemných 18 bodů (59:41), ale do konce zápasu ještě zbývalo skoro 15 minut. Nám se v závěru třetí čtvrtiny vytratil útok, jenže hosté skórovali pouze z trestných hodů.

 

Poslední čtvrtinu jsme vyhráli sedmibodovým, v zápase největším, rozdílem. Proti zóně Trutnova jsme si pomáhali trojkami - Ursu, Hamplová, Mircová a po koši posledně jmenované, která musela nahradit koňarem paralyzovanou Katku Zavázalovou, jsme šest minut před koncem zápasu vedli o dvacet bodů. To už pro pět faulů seděla Bouman a po chvíli se vyfaulovala i Hindráková. Role lídra se chopila druhá Američanka Boudreau, která sedmi body naplnila z poloviny  bodový nástřel svého týmu.

 

V utkání potěšil trenéra Kurucze fakt, jak si tým dokázal poradit s absencí čtyři hráček základní rotace i návrat Lenky Šípové. „Lenka dostala poprvé po zranění větší porci minut na palubovce. Hrála velice spolehlivě, měla dobrou střelbu za dva body (5/4), získala 5 doskoků a pět faulů,“ všiml si Dan Kurucz. 

 

Body: Ursu 18, Huňková 17, Šípová 11, Pavel 9, Hamplová a Mircová 7, Bakajsová a Chomenčuk 5, Mocová 1 – Prokešová 17, Boudreau 10, Hindráková 8, Kozumplíková 7, Bouman a Vacková 6, Patočková 3, Váchová 2, Šimková a Štěbetáková 1, střelba za 2 body: 42/18:43/15, trojky: 28/9:17/4, TH: 20/17:26/19, fauly:  24:23, doskoky: 44:44, ztráty: 14:21, čtvrtiny: 23:20, 18:12, 18:15, 21:14

 
 
vloženo: 06.02.2017 23:50 / přečteno: 32629x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.