KURUCZ: PŘIDAT VNITŘNÍ KLID

KURUCZ: PŘIDAT VNITŘNÍ KLID

Našim hráčkám zbývá už jen jedna soutěž – liga a právě v ní pokračují v neděli zápasem proti Lokomotivě Trutnov.

Ještě na začátku listopadu by se dalo říct: „to bude asi jednoznačný zápas.“ Trutnov po finančních problémech před sezonou snížil rozpočet, odešlo několik klíčových hráček. Našim se dařilo v evropském poháru i lize, byli jsme kompletní. Aktuálně se karta trochu obrací. „Trutnov se zlepšuje zápas od zápasu, mladé hráčky se ‚ohrávají‘ a ve skvělé formě hrají zkušené Hindráková, Vacková a Prokešová. Naopak my se trápíme a trápí nás i absence Udoděnko, Bartákové a Křížové. Naše aktuální soupiska je mladší a méně zkušená než ta trutnovská,“ postesknul si trenér Kurucz.

 

Trutnov je aktuálně na sedmém místě s reálnou možností postupu na šesté a klidně může, pro nás nepříjemně, atakovat i příčky vyšší. Trutnov je na vítězné vlně a my ji hledáme. Nabízí se ještě jedno srovnání posledních zápasů obou týmů. „Potom, co porazil Trutnov Slávii a my se Slávií prohráli, stal se favoritem zápasu Trutnov,“ připomněl trenér Kurucz výsledky posledního týdne. 

 

Jak už bylo napsáno, Nymburku budou chybět tři klíčové hráčky. Jak důležité jsou bylo vidět na utkání proti Hradci Králové, kde právě ony zahrály výborně a utkání se podle toho vyvíjelo. „Aktuální hráčský stav Trutnov posiluje o deset bodů a nám deset bere,“ vyjádřil se náš kouč. Přesto v takovém rozpoložení vidí trenér Kurucz i určitá pozitiva. „Větší minuty dostanou mladé hráčky jako je Eliška Mircová, Petra Bakajsová nebo Monika Hamplová. Pro ně to je skvělá příležitost se zlepšovat a pro nás dobrý vklad do budoucnosti,“ uklidňuje se Daniel Kurucz.

 

Samozřejmě nemůžeme mít sebevědomí tak nízko. Zápas je možné vyhrát, ale dá se předpokládat hodně vyrovnaný duel, ve kterém je každá chyba placená zlatem. „Bojovnost, nasazení, tvrdá hra, pozitivní agresivita a dobrá obrana,“ vyjmenoval trenér Kurucz atributy nutné k vítězství. K tomu všemu je potřeba především uhlídat ztráty na přijatelné míře. Když uděláme za poločas 14 ztrát jako v zápase se Slávií, nemůžeme myslet na dobrý zápas. „Kromě bojovnosti je nevyhnutelné přidat vnitřní klid a neriskovat hloupou přihrávku. A to jsou právě ty zkušenosti,“ řekl trenér Kurucz závěrem.

 

Utkání s Lokomotivou Trutnov začíná zítra v 17:00 hodin ve Sportovním centru Nymburk. 

 
vloženo: 04.02.2017 17:39 / přečteno: 30906x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.