KŘÍŽOVÁ: ÚVOD JIM SEBEVĚDOMÍ SEBRAL

KŘÍŽOVÁ: ÚVOD JIM SEBEVĚDOMÍ SEBRAL

Nad zápasem Nymburk - Hradec Králové se zamýšleli oba trenéři a také hráčky obou týmů. 

Romana Ptáčková – trenérka Sokola Hradec Králové

Těžko dneska říct, kde mám začít… Měli jsme špatný vstup do zápasu a soupeř nabral velice rychle velké sebevědomí Dneska domácí trestali každou střelou, dali i několik těžkých střel… Ale my  jsme na toho pověstného koně nechali nasednout. Soupeř dal za první poločas 19 bodů po našich ztrátách. Nejprve jsem nechali domácí jednoduše skórovat a pak k tomu přidali i „normální“ střely z dlouhé a střední vzdálenosti. Naopak my jsme už dlouho tak špatné střelecké utkání neměli. Bylo vidět, jak sebevědomí hráček Nymburka rapidně stoupá a jak naše jak klesá.

Chyběly vám střely z dálky?

My jsme tým, který je více nebezpečný z perimetru. Nemáme takové podkošové hráčky , které operují v blízkosti koše. Dneska jsme neměli tak důraznou hráčku, jako měl Nymburk.

Překvapil vás Nymburk, jak do utkání vstoupil?

Nepřekvapil mě hráčskou kvalitou. Kvalitu má na křídlech, má reprezentantky na střední rozehrávce, zahraniční hráčky v podkošovém prostoru. Mě více překvapil v dosavadním průběhu ligy, protože tým je velmi dobře složený, ale zatím to nebylo tak patrné. 

 
Daniel Kurucz – trenér DSK Basketball Nymburk

Dnes jsem byl velice spokojený s výsledkem i předvedenou hrou. Od samého začátku jsme hráli s plným nasazením. Do základu jsem postavil pětku, o které jsem si z různých důvodů myslel, že bude nejvíce motivovaná. Především jsem se chtěl vyhnout tomu, abychom prohrávali 0:13 jako na Slávii. Od samého začátku jsme vedli. Hráli jsme hodně rychle z ruky, což Hradec neočekával. Dlouhými přihrávkami jsme chodili do otevřené obrany a díky tomu jsme se dostali rychle do vedení. Konečné výrazné vítězství se narodilo díky dobré obraně, ziskům míče a velmi rychlému přechodu do útoku. Když jsme vedli o deset patnáct bodů, jsme se uklidnili a zápas dovedli v klidu do vítězného konce. Atakovali jsme stovku proti druhému týmu tabulky. Jsem rád, že šest hráček dalo více než devět bodů. Týmový rating, na který já hodně dám, jsme měli +143, což je opravdu vysoké číslo. Také si myslím, že se mi povedlo dobře rozdělit minuty. Těší mě, že jsme byli lepší i ve všech statistických údajích jako body lavičky, body po rychlém protiútoku, body po ztrátách soupeře, body z rychlých protiútoků.

Do jaké míry jsme zaskočili hráčky soupeře?

Hradec hrál výborný zápas proti USK a asi byl i navnaděný na utkání proti nám. Čekali, že oni budou hrát rychle a my pomalejší basket. Myslím, že byl i dobrý tah dát Taisiiu na trojku, aby bránila Kuthanovou. 

Kdo byl tahounem týmu?

Hráli jsme výborně týmově. Kdybych měl vybrat jednu hráčku, tak výborně zahrála Lenka Bartáková. Ona rozběhla náš tým, hrála rychle dopředu a to je způsob, kterým musí ona hrát.

 
Klára Rosenbaumová – hráčka Sokola Hradec Králové

Po psychické stránce to po první čtvrtině bylo stále těžší. Nymburk dával úplně všechno i koše o desku, vybojoval hodně míčů. My jsme se snažily hodně, ale prostě to vůbec nešlo. Neříkám, že jsme začátek podcenily, ale nezačaly jsme dobře. Nymburk se trefoval výborně, my jsme do poločasu vystřelily 13 trojek a daly jsme dvě. Hrozně nás to sráželo. Myslím, ale že už jsme dost zkušené a staré, abychom se z toho dostaly. Přemíra snahy však byla na škodu.

Překvapil vás Nymburk takhle agresivní hrou?

Myslím, že se na nás hodně připravovaly. Překvapil nás tvrdou obranou. Hlavně měly skvělé útočné doskoky a hrály dobře rychlé protiútoky

 
Lenka Bartáková – hráčka DSK Basketball Nymburk

Dneska jsme prostě hráli dobře! Důležité bylo, že jsme si hned na začátku udělaly velký náskok. Začaly jsme si mnohem více věřit. Padaly nám i šílené střely, jako třeba moje trojka z otočky o desku… (smích). My jsme porazily Hradec jejich vlastní zbraní a to je rychlý protiútok. Tentokrát jsme byly my běhavějším týmem. Kromě rychlosti jsme přidaly agresivitu, aktivitu a díky všem těm třem faktorům jsme měly daleko více otevřených střel.

O čem mluvil trenér v poločase v šatně?
Že je to 0:0. Připomněl, že jsme prohráli v Hradci o 17 a že by bylo dobré je porazit vyšším rozdílem. Na začátku druhého poločasu jsme daly rychlé střely a prvotní odpor jsme odrazily a pak už se dohrávalo.

 
Kateřina Křížová – hráčka DSK Basketball Nymburk

K utkání jsme přistoupili velice zodpovědně. Věděli jsme, že Hradec je na dobré vlně, ale o našem vítězství nebyl od začátku pochyb. Myslím, že jsme dnes ukázali, jaká síla našeho týmu doopravdy je.

V čem jsme Hradec překvapili více, v agresivní obraně nebo v rychlých protiútocích?

Oba aspekty se vzájemně doplňovaly. Možná soupeř očekával statičtější hru. My jsme naopak po celý zápas udržovali vysoké tempo, chodili jsme do rychlých protiútoků a k tomu nám pomáhala nastolená agresivní obrana. Dneska jsme cítili pozitivní energii, hráli jsme kolektivně, často se střídalo, takže nikdo se nezatavil. Divákům jsme ukázali i dost pěkných akcí, které vycházely z našeho kolektivního pojetí.

Dneska jsme měli sebevědomí na rozdávání…

Měli. Souviselo to mnoha zisky v obraně, donutili jsme soupeře dělat chyby a mohli jsme hrát, na rozdíl od nich, uvolněně. Hned na začátku jsme ukázali, že jsme jako tým nerezignovali a že chceme zápas vyhrát. Výborně zahraný úvod to jejich sebevědomí zase sebral.

 
 
 
vloženo: 24.01.2017 06:54 / přečteno: 30750x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.