ÚTOK HRADCE PROTI OBRANĚ NYMBURKA

ÚTOK HRADCE PROTI OBRANĚ NYMBURKA

Osmnácté kolo ŽBL se rozprostřelo do tří dnů a naše děvčata svůj zápas odehrají zítra, v neděli 22.ledna hodinu po poledni. Soupeřem jim bude Sokol Hradec Králové nebo-li Hradecké lvice.

Bude se jednat o souboj druhého a čtvrtého týmu ligového pořadí. Zároveň to bude souboj druhého nejlepšího útoku (HK) a druhé nejlepší obrany (NBK). Hradec průměrně nastřílí v zápase bez pár setin 86 bodů, Nymburk o 9 bodů na zápas méně. O 86 bodů na zápas se nejvíce zasloužily Ovsíková - posila z Trutnova (13,2), ta však odehrála pouze 6 zápasů, naposledy hrála v Karlových Varech 28.října. Dvanáct bodů průměrně střílí Minarovičová (přišla ze Slovanky), lehce nad deset bodů mají Rosenbaumová, Effangová a Kuthanová. Počet dvouciferných střelkyň souvisí nejen s vyšším počtem nastřílených bodů, ale také s tím, že trenérka Ptáčková poměrně pravidelně své hráčky v zápase střídá.

 

„Hradec hraje hodně rychle z ruky a tím pádem vznikají volné pozice pro střelce a z volných pozic se soupeřky trefují. Hradec nemá více dobrých střelců, než každý jiný tým v první šestce. Tím ale, že hraje rychle z ruky, vytváří otevřené pozice a hráčkám se daří je proměňovat,“ vyjádřil se trenér Daniel Kurucz k útočným aktivitám soupeře.

 

V obraně je náš tým lepší. V průměru nám soupeř nastřílí jen 62,5 bodů, což je druhé nejlepší číslo v tabulce ŽBL. Ale pozor, ani Hradec Králové nebrání špatně, je čtvrtým nejlepším v lize. V zápasech se zpravidla můžeme opřít o dostatečně hustý prostor pod košem zásluhou Saši Chomenčuk, Taisii Udoděnko nebo Elisabeth Pavel. Hradec Králové je však týmem, který dokáže dobře střílet z perimetru a je v této „disciplíně“ druhým nejpřesněji střílejícím družstvem a hlavně trojek vyslal na koš soupeřů nejvíce (378) ze všech týmů. Druzí jsme my (338), ale úspěšnost střelby nám toto číslo sráží horší úspěšnost střelby.

 

Jaký zápas očekává trenér Kurucz? „Bude to hezký rychlý zápas a vyhraje ten, kdo bude mít více štěstí a kdo se vícekrát trefí do koše. Hradec bude veden snahou rychle přenést hru,“ řekl trenér Kurucz a dodal: „Myslím, že Hradec se bude snažit rychle zakončovat, aby se vyhnul naší kompaktní obraně.“

 

Důležitost zápasu ve dvou aspektech rozkrývá trenér Kurucz: „Chceme-li myslet na první čtyřku, musíme vyhrát. Nám se daří více v Eurocupu, než v české lize, což mě na jednu stranu těší. Vývoj v české lize ukázal, že je více týmů, které nás letos mohou porazit. Zápas je možná pro nás méně důležitý pro tabulku jako pro sebevědomí na odvetný zápas proti Raguse. Tam to bude zápas o všechno,“ nechal se slyšet trenér Kurucz. 

 
vloženo: 21.01.2017 22:00 / přečteno: 30435x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.