HIT KOLA NA SLÁVII

HIT KOLA NA SLÁVII

Utkáním se Slávií Praha začíná pro naše děvčata náročný závěr ledna, ve kterém bychom rádi postoupili v tabulce na třetí nebo druhé místo a vybojovali si postup v evropském poháru.

První měření sil se Slávií Praha je hitem tohoto kola. Tabulkoví sousedé si to rozdají v přímém souboji o udržení ambice na horní trojku Ženské basketbalové ligy. Náš tým má o trochu výhodnější pozici. Je sice o bod za Slávií, ale má za sebou, na rozdíl od soupeře, souboj s USK Praha a také los do konce základní části je relativně příznivější. Z venkovních zápasů nás čeká Ostrava a Slovanka, Slávie kromě zmiňovaného utkání s USK jede do Trutnova, ale hlavně do Brna na KP, dalšího adepta na horní postavení v tabulce a bude hrát s Žabinami doma, což je také soupeř, který umí překvapit.  

 

Z prvního vzájemného měření sil jsme v plusu o jedenáct bodů. V utkání v Nymburce se Slavii nedařilo ve střelbě za tři body. Z 12 pokusů proměnila jen jednu trojku a to je nejméně trojek ze všech zápasů letošního ročníku ŽBL. Slavie měla i nízkou úspěšnost střelby celkově. Což není nic překvapivého. Naše družstvo je příkladné v obraně. V lize jsou jen tři týmy, které ještě v počtu inkasovaných bodů nepřekročilo tisícovku - KP Brno (982 - 15 zápasů), Nymburk (971 - 16 zápasů) a USK (670 - 15 zápasů).  Co může nejvíce ovlivnit takovou statistiku? Ztráty! „Ze ztrát plynou zpravidla rychlé protiútoky a snadné koše. Eliminovat ztracené míče nám dává dobrou šanci vyhrát, protože soupeř nedá lehké koše. V obraně pět na pět jsme lepší,“ zamýšlí se nad Achillovou patou trenér Daniel Kurucz.

 

V týmu soupeře není možné přehlédnout střeleckého lídra celé ŽBL - Krystal Vaughn. Ta kraluje žebříčku střelkyň s 23,4 body na zápas, na druhém místě je se ztrátou více než pěti bodů na zápas Scott ze Slovanky a na třetím místě ztrácí Pecková z KP Brno téměř sedm bodů. Pravdou je, že Krystal si bere obrovské množství střel. Celkem jich má na kontě 239, což při 480 minutách, které strávila doposud na palubovce, znamená, že Krystal vystřelí každé dvě minuty. Když pomineme Canty z Ostravy s 227 pokusy, která již další míče v české lize nevystřelí, je další v pořadí právě Scott se 191 vystřelenou dvojkou.  Další lídři svých týmů v této statistice se pohybují kolem 150 dvojkových pokusů celkem. Na naší straně je nejčastěji střílející hráčkou Saša Chomenčuk se 120 pokusy (polovina co Krystal).

 

„Krystal Vaughn vyniká nad ostatními hráčkami, ale Slavia není tým o jedné hráčce. Kdyby byl, tak určitě nebudou v čele tabulky. Ano, je to tým, který těží z dobré střelecké úspěšnosti Vaughn, jenže na to, aby měla tolik střel, musím mít k sobě další hráčky, které jí míč přihrají,“ řekl na adresu Vaughn Dan Kurucz. Kdo jsou tedy hráčky, které posouvají Slávii na místa, kde právě je?  „Významnou roli hraje Felixová na pivotu, která umí dobře vystřelit ze střední vzdálenosti, a tím umožňuje Vaughn efektivní hru pod košem. Zároveň nová rozehrávačská dvojice Vondráčková - Russel je velmi silná, a také Pudláková je při střelecké chuti,“ vyjmenoval trenér Nymburka další klíčové hráčky svého sobotního soupeře.  

   

Pro Nymburk je tento zápas hodně důležitý. „Bude to zápas pravdy. Vítězství znamená posun na třetí místo a výhledem na druhé, porážka odsouzení k tomu, že bychom mohli začínat utkání play-off venku. Věřím, že se nám podaří Slávii opět porazit. Máme na to připravenou určitou taktiku, uvidíme, zda se nám ji podaří uplatnit,“ uzavřel trenér Kurucz.

 
vloženo: 14.01.2017 01:33 / přečteno: 31388x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.