PROHRA O 45

PROHRA O 45

Utkání proti USK Praha jsme prohráli 48:93, i když jsme ve třech čtvrtinách nehráli tak špatně. Na výši prohry se nejvíce podepsala poslední čtvrtina, kterou jsme prohráli o 17 bodů.

Utkání mělo jednoznačného favorita a žádný jiný vítězný tým se asi nedal předpokládat. I když trenérka Hejková nikdy do utkání nenasadila kompletní základní pětku hráček, poslala na palubovku Mainclovou a Šípovou až v poslední čtvrtině. Do té doby byla na palubovce stále některá ze zahraničních opor. Pravdou je, že už v první čtvrtině se protočily, kromě již dvou zmíněných hráček, všechny ostatní.

 

USK hrálo na první pohled zadrženě a nedůrazně, což trenérka Hejková vysvětlila: „Nejsme zvyklé v jednu hodinu hrát ani trénovat.“ Co však zvládaly hráčky soupeře mistrně, byly dlouhé přesné přihrávky z hloubky vlastní poloviny až pod náš koš. Když my jsme v potu tváře ušmloulily koš, stačily čtyři pět sekund a USK dorovnalo. Takových akcí bylo během utkání několik.

 

Nedá se říct, že by naše obrana byla vyloženě špatná, ale nebyla důsledná. Soupeř nás předčil i agresivitou v soubojích o míč, z čehož plynuly naše ztráty a rychlé protiútoky. Ztrát jsme si nakonec zapsali 27 a USK dalo 37 bodů, tedy více než třetinu svého celkového nástřelu, z rychlých protiútoků a 29 z nich bylo po naší ztrátě.

 

Také jsme hodně bojovali s přesností střelby. Celkově byla úspěšnost naší střelby z pole jen lehce nad 30%, zatímco USK mělo skoro dvojnásobek. Největší rozdíl byl ve střelbě za tři body. My jsme měli necelých 10% (21/2), hosté 40% (15/6). „Během vánočního volna hráčky opravdu hodně střílely, nevím, proč se jim v utkání nedařilo,“ nechápal asistent trenéra Jiří Havran. Naše střelba byla hodně krátká, nejméně čtyřikrát to byl airball a mnoho míčů končilo na přední obroučce. „To může svědčit o dvou skutečnostech. Jedním z nich je únava a druhá je strach nebo spíše přehnaný respekt. Znám z vlastní zkušenosti. Když má člověk obavy, tu střelu podsekává a ta je pak krátká,“ přidal vysvětlení trenér Kurucz.

 

Průběh zápasu ukázal, jaké je reálná síla euroligového týmu. Od druhé minuty se dostali hosté do vedení a to v průběhu celého zápasu postupně navyšovali. O deset bodů jsme prohrávali v sedmé minutě. První kratší bodový výpadek nás postihl na úvod druhé čtvrtiny a hosté svoje vedení o dvanáct navýšili na 18 bodů a na dvacet se dostali v průběhu 16 minuty opět po rychlém přednesení hry na útočnou polovinu. Poločas končil za stavu 30:51. Do listiny střelců se na straně USK zapsalo všech deset hráček, které do zápasu nastoupily, nejvíce jich měla Tereza Vyoralová 12. Na naší straně bylo s nenulovým skóre šest hráček, což byla ale dvojnásobek toho, co po první čtvrtině. V prvních deseti minutách se totiž prosadily jen Chomenčuk devíti body a po čtyřech daly Ursu a v zápase výborně hrající Kateřina Křížová.

 

Do třetí čtvrtiny nastoupily hráčky s větším odhodláním a do 25.minuty jsme udržovali rozdíl na hladině dvaceti bodů. Jenže v posledních pěti minutách a ještě minutu v poslední čtvrtině jsme neskórovali. Ani USK však nebylo příliš produktivní, dalo jen 8 bodů. Přesto to stačilo na vytvoření třicetibodového náskoku. V poslední čtvrtině se dvěma trojkami prezentovala královna trojkařů Elhotová, další přidala Hanušová a Vyoralová a rázem se rozdíl dostal až na 45 bodů, kterým také zápas skončil.

 

Body: Křížová 13, Chomenčuk 9, Ursu 9, Pavel 6, Zavázalová 5, Bartáková 2, Huňková 2, Šípová 2 - Vyoralová 18, Dupree 17, Elhotová 14, Hanušová 8, Burgrová a Xargay 7, Stenberga 6, Mainclová a Petrovič 5, Vaughn 4, Palau 2, střelba za 2 body: 19/48:25/37, trojky: 2/21:6/15, TH: 4/11:25/30, fauly: 23:17, doskoky: 33:35, asistence: 10:23, ztráty: 27:22, zisky: 10:14, čtvrtiny: 17:29, 30:51, 41:69, 48:93

 
vloženo: 08.01.2017 12:21 / přečteno: 32708x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.