NEJTĚŽŠÍ SOUPEŘ

NEJTĚŽŠÍ SOUPEŘ

Naše hráčky se chystají na sobotní první utkání po vánoční přestávce. Čeká je nejtěžší soupeř, se kterým se v ŽBL mohou potkat – ZVVZ USK Praha.


V posledních několika letech si žádný tým české ligy nemůže napsat v kolonce výher nad USK žádnou jinou číslovku než nulu. Dominance jednoho z nejlepších týmů Evropy je zcela evidentní a neoddiskutovatelná. Zápasy s USK se dělí na propadáky a přijatelné prohry. V našem případě, pokud do toho vtáhneme i utkání v minulé sezoně, je poměr přibližně napůl. Zápasy loňského play-off byly z naší strany dobře odehrané a ani letošní první utkání nebylo špatné. Pravdou je, že USK Praha nebylo zdaleka v kompletní sestavě. Teď už ano, navíc se k týmu připojila Candice Dupree a dá se předpokládat, že ji trenérka Hejková bude chtít co nejlépe rozehrát. Nám bude chybět Taisiia Udoděnko, která musela zůstat doma kvůli problémům s vízy. 

Jak na utkání proti USK nahlíží trenér Daniel Kurucz se dočtete v rozhovoru. 

Kde hledat motivaci na zápas s tak silným týmem jako je USK Praha? 
Je to první mistrovský zápas v novém roce! A navíc, hrát proti jednomu ze čtyř nejlepších týmů Evropy, který je doslova nabitý reprezentantkami svých zemí je motivace vždycky. Nemáme co ztratit, můžeme jen získat.

Bude náročnější se ubránit útočným snahám soupeře nebo jejich obranným?
Obojí bude velmi náročné. Petrovič se rozehrává do svojí loňské formy, Xargay je skvělá od začátku sezony. Navíc se opravdu velmi daří Hanušové, Elhotová vyhrála střelbu trojek na All Star Game... Přes obranu USK bude hodně náročné dostat se pro útočný doskok – síla Vaughn, tvrdost Steinbergy a zkušenost Burgrové mluví za vše. 
 
USK sehrálo těžký zápas proti Schio. Dalo by se tohoto faktu nějak využít? 
Těžko říct. Samozřejmě se pokusíme. Ale síla euroligového USK je opravdu velká, odpovídá jeho rozpočtu. Navíc zmiňovaný zápas USK zvládl, vyhrál o bod, košem 5 sekund před koncem. Taková euforie odbourává únavu výrazně rychleji, než kdyby zápas dopadl opačně. 

Pro nás to bude první utkání po více než dvou týdnech bez zápasu. Jak moc budou šrouby zarezlé?
Bohužel se ukazuje, že výpadek ze zápasového rytmu nikomu nepomáhá. Nám tedy rozhodně ne. A bohužel nebylo ani s kým si zahrát. Vzpomeňme si, pokud historicky naši muži někdy v lize prohráli, bylo to většinou po Vánocích. Dá se tedy vlastně říct, že USK má výhodu toho, že hrálo s Familií Schio. 

Je mezi USK a zbytkem tabulky větší rozdíl než mezi mužským A-týmem Nymburka a zbytkem tabulky?
Rozhodně ano a je to logické. Rozpočet mužského Nymburka je párkrát větší než jiných týmu NBL. Pokud jde o ženskou soutěž, dovolím si říci, že rozpočet USK je párkrát větší, než všech zbylých jedenácti týmů dohromady... Nechci ale, aby to vyznělo nějak špatně: vždyť USK patří k absolutní evropské klubové špičce, v roce 2014 dokonce vyhrálo Euroligu! A to je dobře. Jak se asi všeobecně ví, USK hodně fandím a přeji jim v Eurolize jen to nejlepší, tedy porazit ruské a turecké "obry"

Máte při zápasech proti extrémně silným týmům, ve zvyku dávat nějaké dílčí úkoly jako vyhrát čtvrtinu, nedostat více než 15 bodů za jednu čtvrtinu a podobně?
No... já jdu do každého zápasu s tím, že ho vyhrajeme!... takže zpočátku žádný dílčí cíl typu, jak je uvedeno, nedávám. Postupem času v zápase se to ale může vzhledem k jeho vývoji změnit. 
 
vloženo: 06.01.2017 11:34 / přečteno: 30107x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.