OSTRAŽITOST JE NA MÍSTĚ

OSTRAŽITOST JE NA MÍSTĚ

V utkání proti U19 Chance Strakonice bychom, alespoň podle postavení v tabulce Bonver ŽBL, neměli přijít o neporazitelnost. Ostražitost je na místě a podcenění je vždy rodnou sestrou problémů. Více uvidíte v sobotu 17.října od 14:00 hodin v Nymburce. 

Klub z bašty ženského basketbalu Strakonic nemá za sebou jednoduché předsezonní období. Finanční problémy nedovolily napsat na soupisku zahraniční hráčky s výjimkou Ireny Vrančić a také věkový průměr se dostal směrem k číslu 20. Na soupisce bychom našli hráčku Dudáčkovou s ročníkem narození 2000, které už odehrála v průměru 12 minut na utkání.  Průměry mladých hráček "kazí" například Jitka Musilová. "Jitku jsem trénoval jako šestnáctiletou. Jsem rád, že se do ligy vrátila, byla to jedna z výborných hráček ročníku 1984," vzpomíná Dan Kurucz. Mezi hráčky s dřívějším datem narození patří i Michaela Drachovská (1986). 

Největší chybou by bylo podcenit soupeře. Musíme se soustředit stejně, jako kdyby to bylo jakýkoliv jiný soupeř. I když mohou být prohry některých týmů neočekávané, nelze je, snad je kromě USK, vyloučit. Je potřeba mít stále na paměti, že liga je poměrně vyrovnaná," domnívá se Dan Kurucz. 

 

Přečtete si ještě názory trenéra Kurucze a hráčky Aleny Huňkové. 


Dan Kurucz – trenér Nymburka

Sice to bude zápas prvního a posledního týmu v tabulce Bonver ŽBL, ale předpokládám, že to nebude úplně jednoduché utkání. Strakonice sice nezačaly ligu příliš dobře, ale to před naším vzájemným utkáním nic neznamená. Jejich ústřední rozehrávačka Vrančič nastoupila jen do posledních dvou zápasů. Osobně si myslím, že se budou zlepšovat.

Našim největším nepřítelem by mohlo být podcenění soupeře. Na druhou stranu se o motivaci, především hráček loňského výběru, budou starat výsledky z minulých dvou utkání. Přiznejme si, že Strakonice nám vloni trochu pokazily vánoční oslavy (s úsměvem).

Do utkání nemůže nastoupit pouze zraněná Veronika Rybová, jinak je náš hráčský kádr připravený v plné síle. Věřím, že se utkání bude vyvíjet tak, abychom mohli rozdělit minuty mezi všechny hráčky rovnoměrně.

Alena Huňková – hráčka Nymburka

Souhlasím s trenérem, že ani zápas proti Strakonicím nebude jednoduchý. Vzhledem k tomu, že v týmu mají hodně mladších hráček, dá se předpokládat podobně jako v Karlových Varech agresivní obrana po celém hřišti. Hosty by mohla limitovat užší rotace, protože šestice hráček má výraznější minutové využití oproti zbytku týmu. Zkušenosti ze zápasu s podobným týmem v prvním kole nám ukázaly, že je třeba na soupeře vlétnou hned na začátku. Už se nechceme trápit v prvním poločase jako při zápasech ve Varech. 

 
vloženo: 16.10.2015 15:11 / přečteno: 29447x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.