PROGNÓZY SE NAPLNILY

PROGNÓZY SE NAPLNILY

Ani potřetí v historii vzájemných zápasů nám Slávie nedokázala uzmout dva body za vítězství (79:68), což pro letošní sezonu znamená, že máme na svém kontě pět vítězství a žádnou porážku.

Předzápasové prognózy našeho trenéra se v utkání v Praze naplnily. Domácí byli nepříjemným soupeřem především v prvním poločase, kdy byli po určitou dobu ve vedení. „První půlka, pokud nám soupeř stačil fyzicky, byla vyrovnaná,“ potvrdil trenér Kurucz.

 

Do puntíku se splnila i další slova našeho trenéra, že se o výkon Slávie budou starat Američanky Kritscher, Vaughn a Johnson. Všechny tři dohromady nastřílely 43 bodů (z 68) a každá z nich strávila na palubovce více než 30 minut. „Především Johnson a Vaughn byly těžko ubránitelné,“ konstatoval Kurucz. Obě hráčky byly agresivní na doskoku, v útoku byly hodně aktivní a tvrdé a my jsme zpočátku stejnou tvrdostí neodpovídali. Postupem času se podařilo domácí individuality eliminovat. „Vezměme pro příklad Johnson. Za první poločas dala 11 bodů, za druhý už jen tři a všechny z trestných hodů,“ poznamenal Daniel Kurucz. Změněný způsob obrany přinesl své ovoce.

 

V úvodu zápasu se domácí prezentovali razantním zakončením s velkým tlakem ke koši a velmi dobrou střelbou. Dokázali využít několika našich ztrát k rychlým protiútokům a to vše se promítlo i na průběžném skóre 11-6 po 3,5 minutách zápasu. Bodový rozdíl se nám podařilo stáhnout za přispění tří úspěšných trojkových pokusů. Postupně v rozpětí čtyř minut trefily Taylor, Bortelová a Šípová a náskok domácích se scvrknul na jeden bod 16:15. Po koši Egle jsme se dokonce dostali do vedení, ale do první krátké přestávky šli o dva body šťastnější domácí.

 

Na úvod druhé čtvrtiny je lámal chleba. Trenér Kurucz poslal do hry obě „věže“ Sašu Chomenčuk i Egle Šikšniute a ty začaly úřadovat nejen v zakončení, ale také na doskoku nebo při blocích. Hned první koš druhé čtvrtiny, který znamenal vyrovnání, přišel po nezištné přihrávce Saši, na Tee Taylor do podkošového prostoru. Naše křídlo se v něm výborně zorientovalo a skórovalo. Tresné hody Kuster nás dostaly do vedení a následné dva koše Chomenčuk jasně dokumentovaly, že naše převaha pod košem bude slavit úspěch. Po dvou minutách druhé čtvrtiny jsme byli ve vedení 25:19. Domácí ale především zásluhou Vaughn, která dala deset bodů v řadě, vyrovnali. O již vzpomínaném tlaku na koš svědčí dva koše košem s faulem Vaughn. Naděje domácích na zvrat v utkání pošlapala druhou trojkou Lenka Šípová a další snahu o vedení v zápase odmítla opět trojkou Kuster. Našich pět trojek oproti jedné domácích se odrazilo v poločasovém vedení 43:37. Naopak velký nepoměr byl v počtu trestných hodů, Nymburk 6/6, Slavia 14/12.

 

Ve druhém poločase jsme už průběh zápasu kontrolovali. Domácí se nedoslali blíže než na šest bodů rozdílu, přičemž nejvíce prohrávali i o 16 bodů (35.minuta 59:75). Náskok však mohl být i vyšší, kdybychom dokázali využít dvakrát za sebou zisku míče pro vstřelení koše. Zase na druhou stranu jsme dobře připravili domácí Slávii na nadcházející zimní období. V rozpětí dvou minut mezi 25. a 26.minutou jsme nasadili třikrát domácím hráčkám pěknou čepici. O zimní výbavu se postaraly Jessica Kuster a Saša Chomenčuk. Na konci třetí čtvrtiny se však domácí ještě naposledy zvedli. Náš třináctibodový náskok dokázali zredukovat na polovinu (54:60 po třech čtvrtinách). Našim se podařilo znovu odskočit na 11 bodů, ale Johnson opět dvojkou snížila až na 57:66. Pak ale trojkou Jessica Kuster a dvojkou Veronika Bortelová a Lenka Šípová po rychlém protiútoku v polovině poslední čtvrtiny upravili na bezpečných 57:73. Posledních pět minut se už pak jen dohrávalo. Domácí zásluhou dvou trojek Beronji snížili na deset (65:75 – 4 minuty před koncem), ale to byla poslední snaha domácích upravit výsledek. Po time outu trenéra Kurucze jsme už dlouhými útoky domácí do žádných velkých akcí nepouštěli.       

 

Body: Vaughn 23, Johnson 14, Johnová 12, Beronja a Kritcher 6, Motyčáková 4, Tesaříková 3 – Kuster 20, Šípová 14 (6 doskoků) a Chomenčuk 14 (9 doskoků), Šikšniute 13, Bortelová 9, Taylor 7, Bartáková 2, střelba za 2 body: 35/18:48/26, trojky 13/4:18/6, TH: 24/20:9/9!!, doskoky: 25:30, asistence 7:8, ztráty: 14:12, zisky: 7:5, fauly: 13:21, čtvrtiny: 19:17, 18:26, 17:17, 14:19


Statistika - Slavia - konec

 
vloženo: 11.10.2015 08:25 / přečteno: 27238x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.