EDEN NEMUSÍ BÝT RÁJ

EDEN NEMUSÍ BÝT RÁJ

Eden sice znamená ráj, ale do ráje se naše hráčky v sobotu opravdu nechystají. Čeká je totiž tým Slavie Praha, který v aktuální tabulce zaujímá dělenou třetí a čtvrtou pozici s jedinou prohrou.

S pražskou Slávií jsme v minulé sezoně odehráli dva vítězné zápasy. Doma jsme zvítězili o devatenáct, venku jen o deset. Ale co bylo vloni, je letos zapomenuto. „Slavie je těžký soupeř a už svým vítězstvím v Trutnově ukázali, že se budou chtít letos dostat do první čtyřky,“ odhaduje náš trenér Daniel Kurucz. K tomu si Slávie pořídila tři zahraniční posily Krystal Vaughn, Ka’liu Johnson a Megan Kritcher. Všechny tři se vejdou do mezi osm nejlepších střelců ŽBL, pokud bychom brali absolutní čísla. Pokud přepočítáme nastřílené body na jeden zápas, už musíme rozšířit počet na jedenáct a to proto, že na deváté místo se posune Jessica Kuster a na desáté Egle Šikšniute. Díky střelbě a doskokům figurují Američanky z Prahy i na předních místech v užitečnosti.

 

Slávia má hodně silnou pětku, kterou tvoří již jmenované Američanky a na pozicích jedna a dvě jsou to dvě Češky Hana Nezdařilová a Darina Johnová. Základní pětice hráček má v průměru odkrouceno více než 30 minut na zápas. Nejvíce ze základní koule odehrála Vaughn (35,3 min) a nejméně Kritcher (31,2). „Všechny tři Američanky mají zatím dobrou fyzičku, uvidíme, jak na tom budou na konci sezony,“ všiml si při inspekci náš trenér. Slávie nemá pouze základní pětku, ale kostru hráček doplňuje hráčkami z lavičky. Šestou do střídání je Linda Tesaříková (11,6 minuty) a sedmou Natálie Dvořáková (10,9). Zbývající hráčky se už na palubovku moc nedostanou. Handicap menší možnosti střídat do určité míry kompenzuje náš kratší čas na regeneraci. Svůj zápas minulého kola jsme vedli proti Valosunu až ve čtvrtek a tím se nám volné dny zkrátili na jeden celý den.  

 

Jaká je charakteristika domácího týmu? „Slávie je tým, který hraje hodně tvrdě, hráčky se cpou do bedny, hrají solidně clony. Myslím, že to bude zápas o kondici a síle pod košem,“ myslí si trenér Kurucz.

  
Utkání začíná v Praze od 17:00 hodin. 
 
vloženo: 10.10.2015 01:58 / přečteno: 29164x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.