NÁZORY TRENÉRŮ PO UTKÁNÍ

NÁZORY TRENÉRŮ PO UTKÁNÍ

Trenér hostujícího týmu v pozápasovém rozhovoru přiznal, kde jeho tým tlačila bota nejvíce. Domácí kouč vypíchl v komentáři dva klíčové body, kdy se jeho týmu nedařilo a ocenil, že z obou jsme se dokázali oklepat.

Daniel Kurucz – trenér Nymburka

V zápase proti Valosunu jsme ukázali sílu našeho mančaftu. Dnešní vítězství (také nad účastníkem Eurocupu) je cenné hned ze dvou důvodů. Jednak je Valosun opravdu silný soupeř a jednak jsme se k vítězství dopracovali potom, co jsme se v průběhu utkání museli jako tým vyhrabat ze dvou „děr", které jsme si na sebe sami vykopali. V první půli to bylo množství ztrát a z nich plynoucích rychlých protiútoků soupeře, ve čtvrté čtvrtině zase pár minut „zakletý koš."

Úvod zápasu jsme odehráli velice koncentrovaně a vedli jsme na začátku docela snadno. Bohužel po tom jsme se dopustili spousty ztrát. Osm za čtvrtinu zastavilo náš bodový únik soupeři a drželo Valosun ve hře. Na druhou stranu musím zase kladně hodnotit, že i přes 14 ztrát za poločas jsme byli stále ve vedení.


Z čeho pramenily ztracené míče?

Jednak to byly nevynucené ztráty, které vyplývaly z chyb. Za druhé to bylo dáno dobrou obranou Valosunu. Rozhodčí připustili tvrdší hru bez míče.


Klíčovým bodem utkání bylo i odražení snahy hostů v závěru zdramatizovat průběh zápasu. Jak jste to vnímal?

Ano, to byla druhá „ďoura“, do které jsme se sami zastrčili. V jednu chvíli jsme prostě nemohli dát koš a nebylo to jen dobrou obranou hostů. Některé střely byly úplně volné! My jsme během chvíle zahodili snad dvacet bodů. Soupeř snížil na sedm. Vzal jsem si time out, vystřídal jsem tři hráčky a to se ukázalo jako klíčový moment. My jsme měli na lavičce ty tři hráčky, které přinesly na palubovku nový vítr.


Vnímal jste v průběhu zápasu mírnou frustraci Egle Šikšniute?

Ano, Egle nebyla v pohodě díky třem faulům, které měla na svém kontě, zvlášť když dva z nich byly odpískány, podle mého názoru hodně přísně. Ve druhém poločase se dokázala od toho oprostit. Závěrečnou pětiminutovku odehrála i se čtyřmi fauly na svém kontě a byla velice platnou hráčkou.


Na palubovce jste nechal Jessicu Kuster 38 minut. Neměl jste obavu, že to pro ní bude příliš velká porce?

Věděl jsem, že je na tom fyzicky dobře, aby odehrála celý zápas. Nebál jsem se. Jejím úkolem bylo také přibrzdit Beátu Adamcovou a to se jí dařilo. Měl jsem trochu obavy, aby se po vystřídání obránce Beáta nechytla a neškodila nám.    


Potěšilo vás něco, kromě výsledku?

Ocenění naší hry diváky, kterých přišlo více než minule. Byli slyšet nejen v době, kdy se nám dařilo, ale nenechali nás v tom, ani když se nedařilo.  



 

Marian Svoboda – trenér Valosunu

O výsledku zápasu rozhodla výrazná výšková převaha domácích, stačí se jen podívat na počet doskočených míčů. Myslím, že jsme nehráli špatně. Byl to lépe odehraný zápas než proti Trutnovu v minulém kole, i když kvalita Nymburka je mnohem vyšší než Trutnova.


Jak moc vám ublížil nepovedený začátek zápas?

Jedenáct nula je dost… do zápasu jsme vstoupili zbytečně nervózně a domácí se hrozně rychle uklidnili.


Rozdíl v náladách se ke konci začal otáčet. Dokázali jste stáhnout rozdíl na sedm bodů. Co se stalo, že jste se nedokázali přiblížit ještě více?

Možná kdyby padla ještě jedna střela za tři body, mohlo být všechno jinak. Jenže do hry se vrátily Egle s Veronikou a bylo po nadějích.


Poprvé letos nebyla Edita Šujanová nejlepší střelkyní vašeho týmu. Čím to bylo způsobeno?

Domácí si na ní dávali hodně velký pozor, protože věděli, že je to nás lídr a střelec. Dneska to měla hodně těžké.


Chyběly její body?

Nejen její. Třeba Sedláková dnes nedala ani bod. V našem týmu českých hráček je každý výpadek hodně cítit.

 
vloženo: 09.10.2015 12:21 / přečteno: 29844x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.