ANI VALOSUN NÁS O BODY NEOBRAL

ANI VALOSUN NÁS O BODY NEOBRAL

Naše hráčky ani po dalším kole nezměnily číslici na místě počtu proher. Stále na něm svítí nula a to i po duelu s nebezpečným Valosunem Brno. Tým zpod Špilberku jsme porazili 86:68.

„Škoda, že jsme nevyhráli o dvacet,“ zlobil se naoko trenér Kurucz v šatě po utkání. S hrou svých hráček však byl spíše spokojen. Nelíbily se mu jen dva herní prvky. Prvním z nich byly ztracené míče, které nás limitovaly především v první polovině utkání. Byly to mnohdy nevynucené ztráty, kdy přihrávky letěly buď moc prudce nebo neměly správnou výšku pro bezproblémové přijetí. Díky ztraceným míčům se Brno dokázalo v prvním poločase prosadit čtrnácti body z rychlého protiútoku. Když k tomu přidáme druhé číslo a to je počet nastřílených bodů Brna na za prvních dvacet minut (29), snadno nahlédneme, že polovinu bodů jsme dostali z rychlých protiútoků. Ztráty, to byla první trhlina jinak solidního výkonu.

 

Ve druhém poločase nás pro změnu nějakých pět, šest minut provázela mizerná střelba z podkošového prostoru. Nedokázali jsme využít i několika útočných doskoků, nepadalo to ani ze střední vzdálenosti. Není pak divu, že se hostům podařilo ještě trochu poškádlit nervovou soustavu trenéra i diváků. Valosun se totiž z dvouciferné ztráty dostal jen na sedm bodů (33.minuta). Takový průběh zápasu přinesl kromě možného ohrožení konečného výsledku i další stinnou stránku. Trenér Kurucz nemohl poslat na palubovku další hráčky z lavičky, byť to měl v plánu. „Poslat za této situace na palubovku nerozehranou hráčku by bylo velice riskantní,“ doplnil kouč Kurucz.

 

Zasloužilého karbaníka mohla po utkání při pohledu na technický zápis trknout ještě jedna skutečnost. Možná si děvčata v šatně zahrála hru „Oko bere“ a číslo pro nejžádanější hodnotu se jim nějak vrylo pod kůži. V každé ze tří prvních čtvrtin totiž Nymburk nasázel soupeři 21 bodů a to je počet bodů, který stačil v každé desetiminutovce na vítězství. V poslední čtvrtině jsme sice „karbanicky“ propadly, protože jsme dali 23 bodů a soupeř dvacet. Ale protože se hrál basket, znamenal výsledek 23:20, že i poslední čtvrtinu jsme vyhráli my.

 

Začátek zápasu jsme zvládli ve velkém stylu. Valosun začal zónovou obranu, kterou hned prvním střeleckým pokusem rozcupovala trojkou Kuster. Po dvou odehraných minutách svítilo na ukazateli skóre 7:0, přičemž všechny body zařídila právě Jessica Kuster. Teprve když přidala Taylor a Bortelová další dva koše, poprvé bodovali hosté. Ti dali ještě jeden koš a pak se bodový příděl na chvíli zastavil. Čtyři minuty před koncem se trojkou blýskla Šípová a náskok zase dosáhl na dvojcifernou hodnotu a jedenáctibodovým rozdílem skončila i první čtvrtina. Po celou druhou čtvrtinu se náš náskok pohyboval kolem deseti bodů. O poločase se dalo ze statistik vyčíst, že jsme byli lepší při úspěšnosti střelby za dva i tři body, že jsme byli lepší na doskoku, vyrovnané to bylo jen v počtu ztracených míčů.

 

Ve třetí čtvrtině se oba týmy poměrně pravidelně střídaly ve skórování a náskok se tedy zvyšoval jen mírně. I přes to jsme půl druhé minuty před koncem třetí čtvrtiny vedli o 18 bodů 62:44. Stejný rozdíl ve skóre se udržoval ještě ve 33.minutě (68:50). Následující tři minuty jsme ale prohráli 2:13, když jediné dva body dala Lenka Bartáková z odvážného nájezdu. Jinak jsme ale neproměňovali ani z jasných pozic pod košem. Pohodový náskok se začal stahovat a naše lavička reagovala time outem. Ten ještě řešení nepřinesl a Valosun se dostal na nebezpečných sedm bodů rozdílu. Proto přišla i druhá očekávaná akce – střídání. Trenér Kurucz vrátil na hřiště Bortelovou, Šípovou a Šikšniute. Najednou jakoby zatáhli oponu. Valosun body nepřidal, ale na naší straně dvakrát přesně z perimetru zamířila Veronika Bortelová po výborných přihrávkách od Egle. Pak sama asistující hráčka přidala zpod koše dva body a Véra dalším košem upravila na 82:63. Stačily jen tři minuty a ze zárodku dramatu byla zase pohoda. Diváci pěkný zápas ocenili potleskem ve stoje.              

 

Body: Kuster 22 (10 doskoků), Šikšniute 18 (7 doskoků), Bortelová 14 (9 asistencí), Chomenčuk 9, Taylor a Šípová 7, Bartáková 4, Huňková 3, Skokanová 2 – Vlková 17, Šujanová 13, Kopecká 12, Švrdlíková, Mrhálková a Adamcová 8, Remenárová 2, střelba za 2 body: 55/27:48/25, trojky: 13/6:15/3, TH: 17/14:10/9, doskoky: 48:22, asistence 24:16, ztráty: 23:20, zisky: 10:17, fauly: 16:19, čtvrtiny: 21:10, 21:19, 21:19, 23:20 

 
vloženo: 09.10.2015 07:35 / přečteno: 27883x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.