BOJ O PRVNÍ MÍSTO

BOJ O PRVNÍ MÍSTO

Ve čtvrtek zakončí 5.kolo atraktivní duel našich hráček s ambiciózním týmem Valosunu Brno. Pokud vyhrajeme, upevníme si první místo v tabulce.

„Zápas, který nás čeká, bude hodně důležitý nejen z pohledu tabulky, ale i z hlediska výchozí pozice do dalších bojů. Valosun by měl dvě porážky v řadě a najednou by se nacházel ve středu tabulky. My naopak bychom byli na prvním místě. Možná tento význam je větší než reálný význam výsledku zápasu z pohledu dlouhodobé soutěže,“ uvažuje trenér Kurucz.

 

Připomeňme, že Valosun začal letos ve velkém stylu. V prvním kole vypráskal na venkovní palubovce Ostravu 100:59, ve druhém kole doma už v první čtvrtině přibrzdil nárok Karlových Varů na přijatelný výsledek (nakonec 81:54). Trochu písku do soukolí Valosunu vhodily Vysoké školy. Na Královce favorita trápily a zlomeny byly až ve druhém poločase, když na přelomu třetí a čtvrté desetiminutovky nedaly pět minut ani bod a hosté dali devět. Konečný výsledek VŠ Praha – Valosun Brno 49:59.  

 

Po třech odehraných zápasech měl Valosun i Nymburk stejný poměr vítězných zápasů 3:0. O víkendu však Valosun domácí utkání s Trutnovem, s tím samým týmem, který jsme v Trutnově porazili o třicet, nezvládl. Brňanky nedokázaly ubránit sedmibodový náskok z 15.minuty a postupně se propadly do ztráty 13 bodů. V závěru ještě bojovaly, ale na vítězství to nestačilo. Trutnov tak Valosunu vypálil rybník stejně jako ve čtvrtfinále loňského ročníku ŽBL. „Možná došlo k podcenění Trutnova, protože Valosun má letos zase silný tým,“ pokoušel se najít odpověď náš kouč.

 

Každopádně se ve čtvrtek dá očekávat hezký, vyrovnaný zápas, který by mohl diváky nadchnout. „Nemyslím si, že by se nám je povedlo rozstřílet hned na začátku jako třeba Trutnov,“ domnívá se kouč a pomalu spřádá plány, jak na soupeře vyzrát: „Nesmíme Valosun pouštět do rychlého protiútoku, naopak my musíme hrát rychle. Valosun není tým, který bychom chtěli uspat naším postupným útokem. Rozhodovat se bude pod košem na doskoku, kde chceme těžit z výškové převahy.“

 

Aktuálně nejnebezpečnější hráčkou Valosunu je Edita Šujanová, nová posila ze Strakonic, která se vrací do svého rodného města. Edita byla před sezonou v hledáčku i našeho kouče, ale nakonec dala přednost rodnému kraji. „Edita je výborný střelec, umí najet pod koš, dobře doskakuje, pod košem si dokáže vybojovat výhodné postavení,“ vyjmenovala kladné vlastnosti Lenka Šípová. „Díky svým zkušenostem dobře vidí, a proto je schopna finálních přihrávek. Musíme na ní připravit něco speciálního, abychom ji zastavili,“ doplnil vlastnosti Edity Šujanové kouč Kurucz.

 

Lenka Šípová, která do Nymburka přišla právě z tohoto brněnského klubu, považuje za klíčové hráčky ještě Vlkovou, Mrhálkovou a Adamcovou. „Beáta (Adamcová) umí výborně spolupracovat s pivotem i křídlem a dokáže solidně zakončovat. Ač působí nenápadně, je v obraně velice užitečná… je to prostě takové zlatíčko,“ smála se Lenka při povídání o Beátě. Mezi klíčové hráčky Valosunu zařadil trenér Kurucz také Sedlákovou. „Je to všestranná kvalitní hráčka s výborným vedením míče, je rychlá s dobrou kondicí,“ vyjmenoval přednosti brněnské rozehrávačky trenér.   

 
Utkání je na programu ve čtvrtek 8.října a úvodní rozskok je v plánu na sedmou hodinu večerní
 
vloženo: 07.10.2015 16:19 / přečteno: 30046x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.