DAN KURUCZ: BALZÁM NA DUŠI

DAN KURUCZ: BALZÁM NA DUŠI

V článku najdete pozápasové názory trenérů a Moniky Hamplové. 

Daniel Kurucz (trenér Nymburka):

Největší radost mám z toho, že jsme po celý zápas hráli úplně přesně to, co jsme si řekli. V sobotu jsme měli speciální trénink, probrali jsme hru Trutnova a v neděli jsme vše přenesli na hřiště. Pochvala za obranu patří všem. Dneska jsme vyhráli díky obraně. Myslím, že to byl náš nejlepší výkon. Trutnov je určitě lepší, než dneska předvedl, jenže my jsme hráli téměř celý zápas velice koncentrovaně. Pro trenéra je to jako balzám na duši, když hráčky hrají tak, jak trenér chce.

 

Od kdy jste věřil ve vítězství?

Tak jako vždy od samého začátku. Od páté minuty už jsme očividně tahali za delší konec. Důležité bylo, že se nám vedlo i po prostřídání. Nové hráčky se výborně zapracovaly do hry. Líbila se mi trojka Moniky Hamplové, která se nebála vystřelit. Lenka Šípová vymazala Pazderovou a k tomu nastřílela i 11 bodů.

 

Kdy jsme zápas definitivně rozhodli?

Skvěle zahájená třetí čtvrtina s několika zisky definitivně rozhodla. Donutili jsme soupeře nahrávat tak, že jsme měli zisky a nedovolili jsme domácím ani vystřelit. Na druhém straně jsme střelecké příležitosti proměňovali.

 

Monika Hamplová (hráčka Nymburka)

Připravovali jsme se na zápas svědomitě. Předpokládali jsme, že bude hodně fyzicky náročný a agresivní. Nic jsme nepodcenili a od začátku šli do utkání naplno. Soupeřovy ztráty naše vedení navyšovaly.

 

Pamatuješ tak jednoznačný zápas s Trutnovem?

O tolik jsme s nimi ještě nevyhráli. Trutnov nehrál tak, jak jsem čekala, ale možná to bylo naší lepší hrou.

 

Jaký pocit si ze zápasu odnášíte?

Jen ten nejlepší. Celý zápas nás bavil. Když jsme uvolněné ale koncentrované, neděláme zbytečné chyby.

 

Trenér tě chválil za vystřelenou trojku…

Snažím se na tréninku více věnovat střelbě za tři body. V utkání jsem byla volná, tak jsem to zkusila. Určitě mi to dodalo sebevědomí i do dalších pokusů.

 

Jozef Rešetár (trenér Trutnova)

V úvodu utkání jsme neproměnili několik útoků, vzápětí jsme ztratili i několik míčů a dostali jsme se do stresu, který se postupně přenesl na všechny hráčky. Zasekli jsme se a těžko jsme se dostávali do pozic. Výsledkem toho bylo šest bodů ve druhé čtvrtině, což je tragédie. Každá z našich hráček umí zahrát podstatně lépe. Například Russell dnes za 23 minut nedala ani bod a nešlo jí to ani při přihrávkách, ani v obraně. Více jsem čekal od podkošových hráček. Musíme se z toho oklepat, ale samozřejmě bereme v potaz kvalitu soupeře, který se před letošní ligou výrazně posílil.

 
vloženo: 28.09.2015 09:36 / přečteno: 32417x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.