TRUTNOV DOSTAL PŘÍDĚL

TRUTNOV DOSTAL PŘÍDĚL

Našim se povedlo domácí trutnovské hráčky dokonale zaskočit disciplinovanou obranou a solidním útokem. Kara  jen o jediný bod přelezla padesátibodovou hranici v útoku. My jsme se prezentovali příjemnými 83 nastřílenými body.

"Ani nevím, koho bych zvolil jako nejlepšího hráče utkání. Dnes jsme hráli skvěle jako tým,“ začal celkové hodnocení náš trenér. Pořadatelé nakonec vyhodnotili jako nejlepší hráčku našeho týmu Jessicu Kuster, možná proto, že byla se 17 body nejlepší střelkyní zápasu. „Očekávala jsem, že Trutnov bude hrát hodně do těla a rychleji v útoku,“ prozradila Jessica po utkání. Ona sama má z loňska zkušenosti se zápasy proti Trutnovu v poháru CEWL. „Dneska jsme ale ukázali, že máme dobrý tým. Pochopitelně jsem ráda za vítězství. Dnešní výhra je cenná ze dvou hledisek, jednak jsme získali dva body do tabulky, za druhé jsme ukázali, že můžeme hrát proti silným týmům tak dobře,“ dokončila hodnocení zápasu Kuster.

 

Byť domácí v zápase ani jednou nevedli, mohli věřit v úspěch ještě během první čtvrtiny, kdy rozdíl ve skóre nebyl tak výrazný. V osmé minutě byl stav 16:19. Naše vedení držela nejvíce Tee Taylor, autorka sedmi bodů v první čtvrtině. V posledních dvou minutách prvního hracího období jsme sehráli dvě povedené akce na Egle, která zpod koše a střední vzdálenosti upravila skóre na 16:23. V prvních dvou minutách druhé čtvrtiny se skóre nepohnulo. Pak podruhé v zápase zahrozila trojkou Veronika Bortelová. I v této akci se projevila naše lehkost v útoku. Po výhozu zpoza postranní čáry jsme dvěma přihrávkami přenesli míč na nikým nekrytou Véru na druhé straně hřiště. Nás i poté zdobily výborné přihrávky pod koš ať už od rozehrávaček nebo i pivotky Egle. Domácí dali první body druhé čtvrtiny až po více než čtyřech minutách a v 16.minutě prohrávali ještě o přijatelných 11 bodů. Po zisku Lenky Bartákové, která obrala o míč Míšu Vondráčkovou, přišlo její sólo a další dva body. V dalším útoku Trutnova přišpendlila Saša blokem Prokešovou a na druhé straně Kuster průnikem pod koš zaznamenala další dva body. Domácí se v útoku neprosadili a trest přišel z rukou Huňkové, která z levého rohu zužitkovala chytrou přihrávku Jessici Kuster (22:38). Za celou druhou čtvrtinu jsme dovolili domácím nastřílet pouze 6 bodů, sami jsme dali třikrát více.

 

Domácí v poločase prohrávali už o 19 bodů a všichni očekávali, co se bude dít po změně stran. Ovšem po pěti ztrátách Trutnova v řadě bylo jasné, že se zmrtvýchvstání konat nebude. Naši obránci se pohybovali tak, že dláždili domácím cestičky do pekel a ti jim několikrát naházeli míče přímo do ruky. „V této části se definitivně lámal zápas,“ poznamenal ke klíčovému bodu utkání trenér Kurucz. Při pohledu na trápení domácích hráček bylo i obecenstvo zaskočené. V této části výborně zahrála Lenka Šípová, která dala sedm bodů ještě před tím, že Trutnov ve druhém poločase poprvé skóroval. To už domácí prohrávali 22:53. Bodové sucho domácích se protáhlo na skoro 7 minut (tři ve 2.čtvrtině a 3,5 ve třetí). Po třetí trojce Veroniky Bortelové se rozdíl ve skóre natáhl na 36 bodů a bylo jasné, že dnes nebude mít Nymburk problém bezpečně zvítězit. V poslední akci třetí čtvrtiny stojí za povšimnutí i blok Anežky Skokanové na Emily Cady. Poslední čtvrtina se už jen dohrávala. Ještě do 35.minuty jsme hráli koncentrovaně a náskok se vyšplhal až na neuvěřitelných 43 bodů (38:81). Posledních pět minut jsme však i jako důsledek neobvyklých pětic hráček nehráli dobře v útoku a dali jsme jen dva body. Domácí tak zkorigovali na konečných 51:83. „I přesto, že má Trutnov dobrý tým, se nám dařilo a podali jsme výborný výkon. Jestli jsem nečekala tak výrazný rozdíl ve výsledku? Vlastně mě ani tolik nepřekvapilo, protože jsme hráli opravdu dobře,“ nepozastavila se nad výší konečného skóre Tee Taylor.

  

Body: Prokešová 11, Cady 9, Pazderová 8, Ovsíková a Milošev 6, Nagyová a Falla 4, Vondráčková 2, Vašáková 1 - Kuster 17, Šikšniuté, 12, Bortelová a Šípová 11, Chomenčuk 9, Taylor 7, Hamplová a Bartáková 5, Skokanová a Huňková 3, střelba za 2 body: 45/14 : 40/19, body z vymezeného území: 8:22, body po ztrátách soupeře: 7:30, trojky: 10/4:22/11, fauly: 18:18. TH: 13/11 : 18/13, doskoky: 30:33, asistence 7:12, ztráty 18:10, čtvrtiny: 16:23, 6:18, 12:29, 17:13 

 
vloženo: 28.09.2015 00:27 / přečteno: 32553x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.