REPRÍZA SOUBOJE O MEDAILE

REPRÍZA SOUBOJE O MEDAILE

V neděli nás čeká v Krakonošově panství mač na ostří nože. Domácímu Trutnovu máme určitě co vracet. I když se v právě v tomto utkání ještě chleba neláme, může průběh a konečný výsledek hodně napovědět o síle obou týmů.

S Karou Trutnov jsme v minulé sezoně odehráli zdaleka nejvíce zápasů. Celkem to bylo devět zápasů – dva v základní části ligy, dva v poháru CEWL a pět v sérii o třetí místo ŽBL. I když jsme z devíti utkání vyhráli dvakrát tolik zápasů, v tom nejdůležitějším jsme prohráli. Pátý rozhodující zápas série o třetí místo jsme mohli vyhrát ještě v normální hrací době, stačilo proměnit jednu šestku ke konci utkání. V ruletě zvané prodloužení slavili úspěch hosté. „Bude to první zápas po loňské vyrovnané sérii o třetí místo, kterou jsme tak trochu nešťastně prohráli. Z toho pohledu máme Trutnovu co vracet,“ řekl trenér Kurucz. Že byly souboje s Trutnovem velice vyrovnané, svědčí, že rozdíl v celkovém skóre je pouze nepatrný – 35 bodů (659:624).

 

„V neděli nás čeká z prvních tří ten nejtěžší soupeř a navíc hrajeme venku,“ říká o síle Trutnova trenér Kurucz. Kara sestavila pro tuto sezonu velice kvalitní tým s velkými ambicemi. „Ale ani my nejsme slabí, proto věřím, že to bude vyrovnané a pěkné utkání a že strhne diváky jak přímo v hale tak na TVcomu. Výsledek si ovšem tipovat netroufnu a rozhodně není žádné překvapení, když řeknu, že chceme v Trutnově vyhrát. Myslím ale, že oba týmy mají kvalitu na to, aby svého soupeře dokázaly porazit,“ odpověděl náš kouč, jaké šance na vítězství mají jednotlivé týmy.

 

 Vedení klubu Kara Trutnov se podařilo udržet českou osu týmu (Ovsíková, Vondráčková, Pazderová, Prokešová), sáhlo ale k výměně všech cizinek. Zatímco o Mann a Adams klub zájem neměl, o Samanthu Ostarello by zájem byl. Dopadlo to však stejně jako u nás s Waltií Rolle. Hráčky o sobě daly tak vědět, že jim přišly nabídky, kterým nemohly kluby z české kotliny konkurovat.

 

Do Trutnova se po roce bez angažmá vrací Američanka Jamie Russell, ostatní hráčky český basketbal ještě nepoznaly. Nejkratší cestu měla Slovenka Gabriela Nagyová (23 let, 172 cm), která přišla z Ružomberoku. V Americe na universitě v Nebrasce si klub vyhlédl Emily Ann Cady (22 let, 188 cm). Do multinárodnostní sestavy Trutnova přispěje Černohorka Milica Milošev (22 let, 188 cm) a také Senegalka Aminata Fall (24 let, 193 cm). „Myslím, že nové cizinky dokáží hrát pestřeji než původní. Russel se více snaží o asistence. Cady může hrát solidně i mimo bednu a Fall je větší než byla Ostarello a je dobrá na doskoku. Trutnov nabídne pestřejší hru než v minulém ročníku a to je pro soupeře horší,“ domnívá se trenér Kurucz.

 

Pár slov k soupeři a zápasu od Tee Taylor: „Na loňskou sérii si pochopitelně dobře pamatuji. Trutnov „nás připravil“ o bronzovou medaili. Ale to co se stalo, stalo se, teď jsou před námi nové výzvy. Dá se předpokládat, že utkání bude fyzicky hodně náročné, že žádný z týmu nezíská během utkání velký náskok a rozhodovat se bude v maličkostech.“ 

 
vloženo: 26.09.2015 23:03 / přečteno: 30588x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.