STŘEDA – VÝHRA NEBO KONEC

STŘEDA – VÝHRA NEBO KONEC

Ve středu od sedmi večer budeme mít nůž na krku. Pokud nechceme, aby sezona skončila, musíme vyhrát a vykřesat tak naději, že na eventuální postup do semifinále ŽBL.

To samé ví i protivník, hradecké Lvice, které v předchozích dvou zápasech vyhrály. V prvním duelu jen s odřenýma ušima střelou v poslední sekundě základní hrací doby. Ve druhém zápase nám připravila prohru, jakou tento tým, hrající v Nymburce už pět let, nepamatuje. Čtyřicet bodů mínus je o 12 více než nejvyšší prohra v historii, pokud do toho nepočítáme zápasy proti ZVVZ USK Praha.


Oba zápasy byly v konečné výsledku zcela odlišné, ale mnohé společně rysy měly. Předně náš tým není kompletní. Bohužel to už je písnička za tuto sezonu mnohokrát ohraná. Neodehráli jsme jediný zápas, kdy bychom mohli říct: „Dnes nikdo nechybí.“ V tomto okamžiku je však absence o to tragičtější, že chybí obě rozehrávačky a k tomu Crystel Bittar před několika týdnu ukončila v Nymburce své působení. Narychlo ustanovená rozehrávačská dvojice Reynolds – Delić dělá, co může, ale čas na přípravu je prostě krátký. V prvním utkání jsme omezili ztráty a bylo to na výkonu vidět. Také Hradec na hráčku s míčem nevyvíjel v prvním duelu tak velký tlak.


Druhým společným rysem obou zápasů je špatná střelba z trojkové vzdálenosti. V každém utkání jsme dali jen dvě trojky a to pak body nepřibývají tak rychle. Příležitostí jsme si vytvořili vždy kolem dvaceti a z toho je jasné, že nám chybí jen přesnost. Snad teorie velkých čísel přinese ve třetím zápas nějakou lepší úspěšnost.


V nadcházejícím zápase nesmíme hlavně podlehnout síle okamžiku. Ano, nebude to jednoduché hrát s vědomím, že každá chyba může ukončit sezonu. Do středečního duelu je potřeba jít s Nohavicovým refrénem: „Dokud se zpívá, ještě se neumřelo“. Zápasy může vyhrát štěstí, ale celou sérii výborná obrana. Tudy vede cesta k minimálně vyrovnanému průběhu zápasu. Nesmíme se dovolit nechávat soupeři tolik volného prostoru jako v zápase číslo dvě na hradecké palubovce.


Věříme, že nás podpoříte i v této, nebo možná právě v této, těžké situaci. Série se klidně může vyvíjet ještě úplně jiným směrem i přesto, že je Hradec, jako letošní vítěz Českého poháru, je ve čtvrtfinále favoritem.  

 
vloženo: 19.03.2019 12:17 / přečteno: 25630x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.