BRNO MÁ „BRONZBALL“

BRNO MÁ „BRONZBALL“

V Brně jsme měli drtivou část zápasu pod kontrolou, i když náskok nebyl nikdy velký. Poslední dvě minuty jsme však prohráli 0:9 a přenechali jsme po prohře 63:70 bronze-ball družstvu z Brna.

V prvních pěti minutách zápasu jsme byli velice aktivní, měli jsme útočné doskoky a dokázali jsme zapojit fauly do obranné činnosti. Povedl se hned první útok a v polovině první čtvrtiny jsme vedli 9:1. Domácí nemohli najít střelce a o lepší skóre se připravili i několika chybami. I po time outu Brna jsme dokázali být v útoku aktivní a v obraně jsme nepouštěli domácí do jednouchých střel. Pochopitelně se už domácí prosadili i z pole, ale stále jsme si udržovali solidní náskok. Důležité bylo, že jsme si pohlídali obranný doskok a to nejen díky podkošovým hráčkám. Po koši Pavel z trestných hodů jsme vedli o devět, což bylo naše nejvyšší vedení zápasu. Zásluhou trestných hodů, které byly stoprocentní, jsme udržely náskok až do konce čtvrtiny.
 

Bohužel druhu čtvrtinu začala trojkou Pecková, kterou jsme v první čtvrtině udrželi na dvou bodech. Po dvou minutách druhé čtvrtiny se domácím podařilo nejen vyrovnat, ale zásluhou střelecky dobře disponované Madden se dokonce dostali do vedení 22:20. Madden byla po deseti minutách na palubovce už na deseti bodech. Pak prolomila střeleckou smůlu týmu trojkou Hamplová a konečně přetrhla osmibodovou šňůru domácích. Po zisku Mircové jsme rychlý protiútok zazdili a přišel trest z rukou Madden - koš s faulem. Trestný hod po našem time outu neproměnila a na druhé straně se dlouhou dvojkou prezentovala po podobné akci jako před tím Monika Hamplová. Škoda malého přešlapu, který nás připravil o jeden bod. Těsný souboj pak pokračoval ještě několik minut. Týmy se střídaly ve vedení. Závěr druhé čtvrtiny patřil v útoku především Soně Ursu, která se dostala na devět bodů. Do druhého poločasu jsme šli s vedením čtyř bodů.

 

Třetí čtvrtinu jsme opět začali lépe my. Byli jsme pozorní v obraně, uměli jsme správně využít fauly a po trojce Mircové jsme se vrátili do příjemného vedení o devět bodů 48:39. To pochopitelně nenechal trenér domácích Svoboda bez odezvy a svolal hráčky k minutové poradě. Hned po time outu se za tři trefila opět Pecková. Dalších pět útoků skončilo v našem případě ztrátou, Brňanky zakončily nepovedenou střelou. Ujal se až pokus Peckové, která už tímto košem byla na 14 bodech. Další naše ztráta pomohla Brnu, aby se přiblížilo už jen na dva body. Koš s faulem a dvě šestky nás opět trochu oddálily od domácích, a když proměnila po rychlém přechodu půlky Taisiia Udoděnko trojku, vedli jsme o osm bodů. Bohužel poslední dva koše patřily Madden, která se tak prostřílela už ke dvaceti bodům a náš náskok srazila zpátky na čtyři body.

 

Po prvním koši Brna chvíli na hřišti vládly ztráty - dva útočné fauly, kroky, nepřesná přihrávka. První se vymanili domácí a Madden vyrovnala. Dobrá naše obrana však nedovolila domácím, aby se dostali do vedení, naopak trojka Mircové vrátila náš tým do mírného náskoku. Křehké vedení nám vydrželo do začátku 39.minuty (61:63). Rychlý protiútok Peckové znamenal vyrovnání a po naší ztrátě šli domácí do vedení. Přišla další ztráta a po dvou faulech, které ještě nebyly trestány trestnými hody, se košem s faulem prosadila Remenárová (68:63). To už do konce čtvrtiny zůstávalo méně než 14 sekund. Útok jsme neproměnili a poslední body padly z čáry trestných hodů.

 

„Vedli po většinu zápasu, zdálo se, že máme zápas pod kontrolou. Nakonec se ale ukázalo, že v závěru jsme ztratili koncentraci. Místo abychom hráli dohodnuté akce, chybovali jsme a domácí zaútočili do otevřené obrany. Nedokázali jsme ubránit Madden a Peckovou a ukázalo se, že budeme muset obranu změnit. V domácím zápase je bezpodmínečně nutné, abychom udrželi koncentraci celých čtyřicet minut a nedělali nebezpečná rozhodnutí mimo dohodnuté činnosti. Jen bezpodmínečným plněním dohodnuté taktiky vrátíme sérii ještě jednou do Brna,“ shrnul trenér Dan Kurucz.

 
 
 
vloženo: 16.04.2017 01:41 / přečteno: 30266x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
12345 67
89101112 1314
151617181920 21
2223242526 2728
293031    
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.